1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Çocukları Canlı Kalkan Yaptılar
Filistinli Çocukları Canlı Kalkan Yaptılar

Filistinli Çocukları Canlı Kalkan Yaptılar

Siyonist askerler, gözaltına aldıkları çocukları canlı kalkan olarak kullanıyor.

27 Şubat 2013 Çarşamba 14:40A+A-

İsrail askerlerinin Filistinlilerin düzenlediği gösterileri bastırma girişimleri sırasında Filistinli çocukları canlı kalkan olarak kullandıkları ve silah tehdidiyle çocukları işgal askerlerinin önünde durmaya zorladıkları ortaya çıktı.

Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü (DCI), konuyla ilgili basın açıklamasında, 9 yaşındaki Filistinli Mustafa Vehdan'ın 17 Şubat günü Ofer Cezaevi'ne 300 metre uzaklıktaki abisine ait oto yıkama servisine giderken işgal güçlerinin Filistinli göstericilere attığı göz yaşartıcı bombalardan korunmak için yakınlardaki bir iş yerine girdiğini ve Filistinli çocuğu gören işgal askerlerinin Mustafa'yı gözaltına aldığını, ellerini arkadan bağlayarak Filistinli çocuğu çatışmalar sırasında birkaç saat canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

Açıklamada, Vehdan'ın "Filistinli göstericilere göz yaşartıcı bomba veya plastik mermi atmak istediklerinde beni yanlarına alıyorlardı. Taş veya benzeri bir şeyin isabet etmesinden korkuyordum. Askerlerden biri silahını sürekli sırtıma dayalı tuttu" dediği ifade edildi.

İsrail askerleri tarafından canlı kalkan olarak kullanılan Mustafa Vehdan'ın babası ise oğlunun hâlâ korku içinde olduğunu, doğru düzgün yemek yemediğini ve uykusunda titrediğini söyledi.

Uluslararası Çocukları Koruma Örgütü, insanları canlı kalkan olarak kullanmanın uluslararası hukuka aykırı olduğunu hatırlattı.

a(23).jpg

HABERE YORUM KAT