1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Filistin kompleksi” Batılı ülkeleri rezil ediyor!
“Filistin kompleksi” Batılı ülkeleri rezil ediyor!

“Filistin kompleksi” Batılı ülkeleri rezil ediyor!

Batılı devletler Filistin hassasiyetine karşı gösterdikleri tepkilerle komik duruma düşüyorlar!

05 Aralık 2023 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistin halkının destansı direnişi insanların İslam ve Müslümanlar hakkındaki yönlendirilmiş algılarını ve önyargılarını yerle bir etti. Dünyanın her yerinde İslam en öncelikli gündem maddeleri arasında…

Gazze direnişi sayesinde gerçekleşen bu uyanış Batılı ülkeleri ise tedirgin ediyor. Endişeyle hareket eden Batılılar doğal olarak komik durumlara düşüyorlar. Bunun son örneği ABD’de yaşandı.

Amerikan Havayolları'nın uçuş görevlisi, "Filistin" yazılı kazak giyen yolcudan kazağını çıkarmasını veya ters çevirerek giymesini istedi. Bunu yapmadığı takdirde kolluk kuvvetleri tarafından uçaktan çıkarılmakla tehdit edildiğini belirten yolcu, "haklarının farkında olmadığı ve yalnız olduğu için" kazağını ters çevirerek giydiğini aktardı.

bi1iu6xm1k-c-nwhykuopa.webp
Uçuş görevlisine, "Benim duygularım ne olacak?" diye sorduğunu belirten yolcu, kendisine "Üzgünüm ama bu politik." cevabı verildiğini bildirdi. Yolcu, havayollarının tutumuna ilişkin şunları kaydetti:

"(Kazağımın) Üzerinde hakaret veya küfür içeren hiçbir şey olmamasına rağmen istediklerini yapmaya karar verdim. Sesimiz asla susturulamayacak. Gazze'de masum Filistinli çocukların öldürülmesine suç ortaklığı yapıyorsunuz ve bunu 'siyasi' olarak nitelendirme cüreti gösteriyorsunuz."

Bir yolcunun üstündeki Filistin yazılı tişört bile ABD’yi korkutmaya yetiyor. Baskı ve yasaklarla insanların direnişten yana olan tavrını sindirebileceğini düşünenler yüzbinlerce insanın Gazze halkından ilham aldığını unutuyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum