1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin İslami Hareketi'nden Sisi’nin Bakanına Tepki
Filistin İslami Hareketi'nden Sisi’nin Bakanına Tepki

Filistin İslami Hareketi'nden Sisi’nin Bakanına Tepki

Filistin İslami Hareketi, Sisi cuntasının Dışişleri Bakanı Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak nitelendirdi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 01:37A+A-

Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin işgal devletini Kudüs'te ziyaret etmesi, İsrail'i, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını, Yahudileştirme politikasını ve mescidi bölme girişimlerini onaylaması anlamındadır." dedi.

Mısır'da Sisi yönetimindeki mevcut rejimi, "İsrail'in Arap ülkelerine, İslam dünyasına ve Afrika'ya açılan kapısı" olarak nitelendiren Hatib, "Kim bu ziyaretin barışı desteklemek amacıyla gerçekleştiğini savunursa yanılır. Bilakis bölgede güç kazanmak için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve İsrail ile bağların güçlendirilmesi çerçevesinde gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.

Hatib, Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak tanımlayarak, "Kudüs ve Filistin toprakları, Şükri'nin bu topraklarda olmasından memnuniyet duymadı. Mısır halkı da bunu dile getirmeli. Mısırlıların Filistin davasındaki tutumu biliniyor. Bu nedenle biz Mısır halkıyla batı destekli darbe yönetimini birbirinden ayrı tutuyoruz" ifadesini kullandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kudüs'e gelen Şükri, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenlemişti. Şükri, bölgede barışın sağlanması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin önerisini sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtmişti.

AA

HABERE YORUM KAT