1. HABERLER

  2. HABER

  3. Filistin İslami Hareketi ve Lideri Raid Salah ile Dayanışma Çağrısı!
Filistin İslami Hareketi ve Lideri Raid Salah ile Dayanışma Çağrısı!

Filistin İslami Hareketi ve Lideri Raid Salah ile Dayanışma Çağrısı!

İslami kuruluşlar Filistin İslami Hareketi ve Raid Salah’la dayanışma için 30 Cumartesi günü saat 14:00’da Fatih Saraçhane parkında toplanma çağrısı yaptı.

29 Ocak 2016 Cuma 21:09A+A-

İslami Kuruluşların Çağrı Metni:

"Siyonist İsrail’in geçtiğimiz iki aydır baskılarını artırması sebebiyle Kudüs ve 48 Topraklarında yaşayan Filistin halkı nerdeyse nefes alamaz hale geldi. Mescid-i Aksa’nın, Filistinli kadın ve çocukların korunması her geçen zayıflamakta. 15 Kasım 2015 tarihinde İsrail hükümeti Filistin İslami Hareketi ile birlikte yarım milyona yakın Filistinlinin sosyo-ekonomik ve dini hizmetlerini destekleyen yirmi dini ve sivil toplum kuruluşunu yasadışı ilan etti. Sokaklarda ise Filistinlilere yönelik saldırıların artması sebebiyle bazı Filistinli çocuk ve kadınlar katledildi. Birçok Filistinli hukuksuz şekilde gözaltına alındı. Gözaltına alınan, tutulan Filistinliler işkence ve kötü muameleye maruz kalmakta, avukatlara yönelik baskı ve ihlaller gerçekleşmekte. Artan ırkçı saldırılar nedeniyle her türlü zulme maruz kalan Filistinlilerin Mescid-i Aksa’daki ibadetleri de yasaklanmaktadır.

Öte yandan birçok defa haksız gözaltı ve tutuklamalara, dava ve soruşturmalarla bezdirme ve suikast girişimine maruz kalan Kudüs Muhafızı İslami Hareket lideri Raid Salah’da yine hapis tehdidi ile karşı karşıya. Raid Salah halen 48 Toprakları Filistin İslami Hareketi’nin liderliğini yürütmekte. Salah’ı tamamen susturmak için müebbet hapse mahkum edilmek isteniyor.

Bizler de Türkiyeli Müslümanlar olarak Siyonist güçlere karşı onurumuzu ve özgürlüğümüzü temsil eden Kudüs ve Kudüs’ün muhafızları Şeyh Raid Salah ve arkadaşlarıyla dayanışma bilinciyle yarın Saraçhane Parkı’ndayız. İslam dünyasında birçok ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek etkinlikte siyonist çetenin saldırganlığı bir kez daha lanetlenecek. Etkinliğimize katılımınızı bekleriz."

Tarih: 30 Ocak 2016 Cumartesi

Saat: 14.00

Yer: Saraçhane Parkı-İtfaiye Durağı Arkası-Fatih

HABERE YORUM KAT

1 Yorum