1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu ve Nusra'dan İşgalcilere Büyük Pusu
Fetih Ordusu ve Nusra'dan İşgalcilere Büyük Pusu

Fetih Ordusu ve Nusra'dan İşgalcilere Büyük Pusu

Halep'te Fetih Ordusuyla birlikte rejim ve Şii militanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren Nusret Cephesi, Güney Halep kırsalına bağlı Banis köyünde en az 80'den fazla İranlı, Iraklı ve Lübnanlı Şii militanın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

15 Aralık 2015 Salı 18:28A+A-

Nusret Cephesi Halep'te muhalif çatı birliği Fetih Ordusuyla ortak düzenlediği operasyonda 80'den fazla. Esed rejimine yakınlığıyla bilinen Şii Hizbullah Hareketi mensubu, İranlı ve Iraklı militanının öldürüldüğünü duyurdu.

Nusret Cephesi twitter adresinden yapılan açıklamaya göre, "Halep kentinin güney bölgesinde düşen Banis bölgesinde ağır silahlarla düzenlenen saldırılarda bölgenin kontrolünün ele geçirildiği, yaşanan şidetli çatışmaların ardından rejim ve Şii militanlara ait silah ve bazı araçların elegeçirildiği belirtildi.

Operasyonda Fetih Ordusu bünyesinde savaşan Nusret Cephesi, ayrıca bölgede 80'den fazla Şii militanın öldürüldüğünü içeren görüntüleri sosyal medya üzerinden yayınladı.

Bilindiği üzere Halep kentinde İran destekli Irak ve Lübnan Hizbullah'ına ait Şii militanların yoğun olduğu ve genelde muhaliflerce düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin çoğunluğunun Şii Hizbullah Hareketine mensup militanların oluşturduğu görülüyor.

Öte yandan Esed destekçisi Şii grup Fatımiyyun Tugayı'ndan General Hüseyin Farday Halep'te öldürüldü ayrıca Halep'in güneyinde ölü ve yaralı rejim yanlısı yabancı militan sayısının 160 olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Islah Haber

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum