1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fethiye'de 28 Kişi Gözaltına Alındı
Fethiye'de 28 Kişi Gözaltına Alındı

Fethiye'de 28 Kişi Gözaltına Alındı

Fethiye'de HDP teşkilatının açılışı sırasında meydana gelen olaylarda 28 kişi gözaltına alındı.

10 Mart 2014 Pazartesi 12:33A+A-

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçede Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütünün açılışı sırasında yaşanan gerginlik ile ilgili 28 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çalık, ilçedeki siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkanı ve adayları ile kaymakamlık binasında yaptığı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Olaylardan üzüntü duyduklarını, bunun Fethiye'ye yakışan eylemler olmadığını dile getiren Çalık, bu nedenle ilçeyi temsil eden siyasi parti mensuplarıyla açıklama yaparak, hem Fethiye halkına hem de kamuoyuna birlik beraberlik mesajı vermek istediklerini anlattı.

Sağduyudan yoksun, kontrol edilemeyen grupların anlamsız ve yıpratıcı hareketlerine güvenlik güçlerinin müdahale etmek zorunda kaldığını vurgulayan Çalık, şöyle konuştu:

"Olaylarla ilgili 28 kişi gözaltına alındı. Kimsenin arzu etmediği, imaj zedeleyen olaylar gece de devam etti. Sosyal medyada uçuşan provokasyon ve kışkırtıcı haberlerle gelişen bir takım olaylar, güvenlik güçlerimizle kontrol altına alındı. Burada bizim hassasiyetimiz, vatandaşlarımızı güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmemek. Fethiye'yi temsil eden siyasi parti temsilcileri, belediye başkan ve adayları olarak, hep beraber ilçe halkına sükunet ve sağduyu çağrısı yapıyoruz. Fethiye, geleceği parlak, turizmde ileri gidecek, ülkemizin gözde bir ilçesidir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz."

"Gece yaşanan olayları ortaya çıkaranların bir avuç provokatör olduğunu düşünüyoruz" diyen Çalık, "Seçime kısa bir süre kaldı. Centilmence yürütülecek çalışmalar sonucunda halkın takdiri ortaya çıkacaktır. Bu nedenle provoke edecek, halkı kışkırtacak eylemlerden uzak durulması gerekir. Halkın da sosyal medya ve değişik kanallarla uçurulan 'balon haberlere' kapılmamasını istiyorum" diye konuştu.

Kaymakam Çalık, toplantıya katılan siyasi parti temsilcilerine gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT