1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Fatih’te 100. Gününde Mısır Cuntası Lanetlendi
Fatih’te 100. Gününde Mısır Cuntası Lanetlendi

Fatih’te 100. Gününde Mısır Cuntası Lanetlendi

Mısır’da Sisi darbesinin 100. gününde Fatih’te bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

11 Ekim 2013 Cuma 16:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Abdulfettah Sisi komutasında Mısır ordusunun Mısır’da yaptığı darbenin 100. Gününde cuntayı lanetlemek için Fatih’te yürüyüş yapıldı. Cuma namazında Fatih camiinde buluşan Müslümanlar kardeşlerine destek vermek için kortej eşliğinde ve sloganlarla Saraçhane’ye yürüdüler.

Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde “Sisi’nin 100 Günü: Zorbalık, Katliam, Zillet! İhvan’ın 100 Günü: Adalet, Direniş, İzzet!”, “Katil Sisi; Adeviyye’de Döktüğün Şehitlerin Kanında Boğulacaksın!”, “Katiller: Sisi-Beşşar! Suç Ortakları: ABD-SUUD /RUSYA-İRAN! Döktükleri Kanda Boğulacaklar!”, “Darbeye Karşı Çıkmayanların Katliamı Kınamaları İkiyüzlülüktür!”, “Katil Sisi, Katil Esed!”, “Despotizme ve Emperyalizme Karşı Yaşasın İslami Mücadelemiz!”, “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek! İslami Hareket Kazanacak!”, “Dünyanın Sessizliğine Rağmen Susmayan, Cuntanın Katliamlarına Karşı Yılmayan Direnen Mısır Halkına Bin Selam!” yazılı pankartlar açılırken “İslami Hareket Engellenemez!”, “Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!”, “Müslüman Zulme Ortak Olamaz!”, “Suriye’de Mısır’da, Direnişe Bin Selam!”, “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!”, “Metin Turan’a Özgürlük – Freedom To Metin Turan!” yazılı dövizler taşındı.

Mısır direnişine destek eyleminde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Anadolu Platformu’ndan Hüseyin Özhazar, Müslüman Kardeşler Yöneticilerinden Eşref Abdulgaffar ve gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak birer konuşma yaptı.

Sisi Cuntası Yüz Gündür Zulmediyor

Rıdvan Kaya yaptığı konuşmada Sisi cuntasının yönetimde olduğu yüz gün boyunca zalimane bir politika yürüttüğünü, baskıcı olarak nitelendirilen Mursi döneminde ise hiçbir özgürlüğün kısıtlanmadığını ifade etti. Mısır’da tutuklu bulunan ve onlarca kişiyle birlikte ufacık bir hücrede tutulan Anadolu Ajansı muhabiri Metin Turan’ın durumunu da hatırlatan Kaya uluslararası kimliğe sahip bir gazeteciye bunu yapan bir rejimin muhalif kimlikli insanlara yapabileceklerinin bir sınırı olmadığını hatırlattı.

Uluslararası Camianın İki Yüzlülüğü

Mısır’da yüz gün geçmesine rağmen hala uluslararası camianın, kurum ve kuruluşların darbeye darbe diyemediğini belirten Kaya ayrıca egemen güçlerin ‘terör’ nitelendirmesinin açıkça İslami kimliğe yönelik olduğunu vurguladı. Afganistan’da, Filistin’de, Suriye’de direnen Müslümanların ‘terörist’ sıfatıyla anan bu ülkelerin yüz binden fazla insanı katleden Beşşar Esed zalimine bu sıfatı yakıştıramadığının altını çizdi.

Bize Dayatılan Ulusal Sınırları Kabul Edemeyiz

Kaya’nın ardından söz alan Hüseyin Özhazar yıllar önce Müslüman coğrafyaya dayatılan ulusal sınırları hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimizi belirtti. Özhazar bu sebeple Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, tüm coğrafyamızda yaşanan zulümlere müdahale etmemiz gerektiğini ifade etti. Özhazar konuşmasında darbecilerin yanında işbirlikçilerin ve göz yumanların da bu vebale ortak olduklarını hatırlattı. Ulusal sınırlara hapsolmayacağımızı ve İslam ülkelerinin tamamıyla ilgi, alaka ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi ifade eden Özhazar “Dün Uhud’da cennetin kokusunu alan Müslümanlar bugün de cennetin kokusunu Adevviye’de alıyorlar” dedi.  

“Sisi Gidene Kadar Mücadele Edeceğiz!”

İhvan’ın Türkiye’de bulunan yöneticilerinden Dr. Eşref Abdulgaffar konuşmasında savaşın yalnızca Mısır’da olmadığını, tüm dünyada Müslümanlara karşı bir savaş yürütüldüğünü belirtti. Mısır’da kardeşlerini öldüren askerleri görünce şaşırdıklarını dile getiren Abdulgaffar bu askerlerin Müslüman ve de insan olamayacağını söyledi. Yaralı insanların dahi askerler tarafından katledildiğini vurgulayan Abdulgaffar askerlere bu yönde talimat verildiğini ve eski Mısır müftüsü Ali Cuma gibi belamların da katliamlara fetva verdiğini kaydetti. Abdulgaffar son olarak “Sisi gidene, hak ve özgürlüklerimizi geri alana, Mursi serbest kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye ve Dünyada Mısır Gösterileri Var

Son olarak söz alan Abdurrahman Dilipak, Müslümanların yeterince duyarlı olmadığını ifade etti ve “Cuma ve bayram namazlarında merkezi camilerde buluşmalı ve dosta-düşmana karşı birlikte ses vermeliyiz” dedi. Mısır darbesinin yüzüncü gününde Türkiye’de birçok yerde protesto programlarının yapıldığını hatırlatan Dilipak dünyada farklı ülkelerde bugünün unutulmadığını belirtti. Namazlarımızda, dualarımızda Mısır’ı anmamız gerektiğini söyleyen Dilipak “Teheccüdlere kalkmalı, kunut namazları kılmalıyız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından Mısırlı bir grup hep birlikte Seyyid Kutup’a atfedilen ‘Kardeşim Sen Özgürsün’ adlı ezgiyi seslendirdi. Eylemde “Defol Sisi, Seninleyiz Mursi!”, “Yalla İrhal Ya Sisi/Beşşar!”, “İslami Hareket Engellenemez!”, “Yaşasın İslami Mücadelemiz!”, “Katil Suud Mısır’dan Defol!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!” sloganları da atıldı.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

20131011-fatih-sarachane-misir-100-gun_01.jpg

20131011-fatih-sarachane-misir-100-gun_10.jpg

20131011-fatih-sarachane-misir-100-gun_15.jpg

20131011-fatih-sarachane-misir-100-gun_22.jpg

 

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum