1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Fatih Erbakan’ın da Atatürk’le hiçbir sorunu yokmuş!
Fatih Erbakan’ın da Atatürk’le hiçbir sorunu yokmuş!

Fatih Erbakan’ın da Atatürk’le hiçbir sorunu yokmuş!

Haber Global’de Julide Ateş’in programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Atatürk’ün yerli ve milli bir lider olduğunu ve kendisiyle herhangi bir sorunlarının olmadığını söyledi.

11 Eylül 2020 Cuma 07:12A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Haber Global’de Julide Ateş’in 40 programına konuk oldu. Erbakan, kendisine sorulan, “Atatürk devrimlerine karşı mısınız?” sorusuna ilişkin, “Atatürk yerli ve milli lider. Atatürk’le hiçbir sorunumuz yok.” dedi.

Atatürk’ün kendi kendine yeten bir lider olduğunu ifade eden Erbakan, şunları söyledi:

“Atatürk düşmanı kovdu. Egemenliğimizi, tam bağımsızlığımızı sağlamak için en büyük mücadeleyi verdi. Millî Görüş Hareketi de Kıbrıs Harekatı’nı gerçekleştirdi. İncirlik Üssü’nü kapattı. Dolayısıyla milli bir duruş, kendi kendine yeten ülke olmak, tam bağımsızlık, kalkınma, bunların hepsi Atatürk’ün yaptığı icraatlarla paralel.  Bu nedenle bizim Atatürk’le herhangi bir sorunumuz yok. Türkiye’nin kalkınması için ve bağımsızlığı için mücadele etmiş, askeri dehasıyla da hayırla yad ettiğimiz bir insan.”

Yeniden Refah Partisi’nin çiçeği burnunda lideri Fatih Erbakan da Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin ve İslamcı olarak görülen partilerin Atatürk güzellemesi yarışına katıldı. Onun da diğer liderler gibi Atatürk’le hiçbir sorunu yokmuş!

İyi de 28 Şubat darbesini gerçekleştirenler Atatürk devrimleri adına darbe yapmadı mı? Babası Erbakan’a zorla MGK kararlarına imza attıranlar Mustafa  Kemal’in askerleri değil miydi? 28 Şubat kararlarının bin yıl süreceğini haykıranlar her şeyi Atatürk Türkiye’si için yapmadı mı?

Erbakan hoca, siyasi hayatı boyunca Kemalizm’in bekçileriyle mücadele etmek zorunda kaldı. Ancak, oğul Erbakan’ın Atatürk ve devrimleriyle bir sorunu yokmuş! Üstelik onu hayırla yad ediyor. Neydi, Atatürk çok iyi bir komutandı!

HABERE YORUM KAT

14 Yorum