1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Fatih Altaylı mülteci düşmanlığını kışkırtmaya devam ediyor
Fatih Altaylı mülteci düşmanlığını kışkırtmaya devam ediyor

Fatih Altaylı mülteci düşmanlığını kışkırtmaya devam ediyor

Türkiye’deki hemen her sorunda Suriyeli muhacirleri günah keçisi ilan etme basitliği hız kesmiyor. Üstelik Suriyeli nefretiyle yatıp kalkanlar hiçbir bağlam gözetme gereğini duymadan bunu yapıyorlar. Fatih Altaylı bunun son örneği oldu.

02 Aralık 2020 Çarşamba 11:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Habertürk canlı yayınında konuklarıyla pandemi önlemlerini konuşacak olan Fatih Altaylı ne yaptı ne etti konuyu yine Suriyeli mültecilere getirdi. Irkçı faşistliğin en temel özelliği cehaletten beslenen bir bakış açısını sorunu olmasıdır. Bu sebeple ırkçı-faşistlere bir şey anlatmak çok zor. Avrupa’da aşırı sağın Türk ve Müslüman düşmanlığı da bu cehaletten besleniyor Fatih Altaylı’nın Suriyeli düşmanlığı da…

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programının bir bölümünde konu KYK borçlarına geldi. Sağlıkta stajyer öğrencilerin bile korona tedavilerinde kullanıldığını belirten programın konukları, tedavilere çağrılan öğrencilerin sigortalarını ve KYK borçlarını stajyer oldukları için ödeyemediklerini anlattı.

Fatih Altaylı ise bu bilgiyi duyunca Suriyeli muhacirlere yönelik içindeki nefreti “Ama Suriyelilerin böyle bir sorunu yok” cümlesiyle kustu.

Teke Tek Bilim isminde bir program da yapan Altaylı’nın öncelikle insanlık ve ahlak konulu bir program yapması gerekiyor. Bir insanın asaletini kendisi ilgilendiren konulardaki tutumları değil muhtaç insanlar, yeryüzünde kendisine emanet edilen canlılar söz konusu olduğundaki davranışları ortaya çıkartır. Ayrıca mülteci düşmanlarının sık sık yalanlara başvurdukları bu yüzden ağızlarından çıkan sözlerin teyide muhtaç olduğu da  unutulmamalı!

Sağlık çalışanları söz konusu olduğunda istenen bir şeyden başka birileri faydalanıyorsa bir hakkı elde ettiği için o insanları hedef almak çok iğrenç bir iştir. İnsanlıktan nasibini alamamış kimselerin savaştan kaçarak bir başka ülkeye sığınan mültecileri hedef alacağını hatırlatmak isteriz. Herkes için adaleti ve doğru düzgün yaşam hakkını istemek bu kadar mı zor? Bu kadar vicdanınız yok mu?

HABERE YORUM KAT

4 Yorum