1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Fadlullah’ı Öven İngiliz Elçiye İsrail'den Eleştiri
Fadlullah’ı Öven İngiliz Elçiye İsrailden Eleştiri

Fadlullah’ı Öven İngiliz Elçiye İsrail'den Eleştiri

Siyonist İsrail, geçtiğimiz günlerde vefat eden Allame Seyyid Fadlullah'ı övdüğü için İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisini eleştirdi.

09 Temmuz 2010 Cuma 22:15A+A-

 Büyükelçi Francis Guy, kişisel bloğunda Fadlullah'ı 'saygın bir adam' olarak tanımlamış ve en çok hayranlık duyduğu kişilerden biri olduğunu söylemişti.

BBC'de yer alan habere göre İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü ise Allame Fadlullah'ın 'hiçbir övgüyü hak etmediğini' söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise yapılan değerlendirmenin ardından, Guy'ın bloğundaki ifadelerin kaldırıldığını açıkladı.

Bakanlık ayrıca yazılanların, İngiltere'nin resmi politikasını değil, Guy'ın kişisel görüşlerini yansıttığını belirtti.

2006'dan bu yana İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisi olan Francis Guy bloğunda Fadlullah'ın, görüşmekten en çok keyif aldığı Lübnanlı politikacı olduğunu yazdı.

Guy, "Dünyanın onun gibi farklı inançlarla uzlaşabilen, modern çağın gerçeklerini görebilen ve kısıtlamalara karşı durmaya cesaret edebilen daha çok insana ihtiyacı var." demişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü ise, İsrail'de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada "Hizbullah'ın ruhani liderinin hiçbir övgüye layık olmadığına inanıyoruz. Hizbullah Londra ya da Glasgow'a füzeler fırlatsaydı lideri yine 'saygın bir adam' olur muydu?" dedi.

Öte yandan Amerikan CNN televizyonu da, Twitter'da Fadlullah'a 'saygı duyduğunu' yazan CNN Orta Doğu Editörü'nü, güvenilirliği zarar gördüğü gerekçesiyle görevden almıştı.

İslam dünyasının öncü âlimlerinden Fadlullah, geçen Pazar günü 74 yaşındayken vefat etmişti. Fadlullah'ın Beyrut'taki cenazesine yüz binlerce kişi katıldı.

İLGİLİ YAZI ve HABERLERİMİZ:

 

Muhammed H. Fadlullah Vefat Etti

Fadlallah'ın Son Yazısı: Şii-Sünni Ayrımı Haram Kılınmalı!

Seyyid Nasrullah'tan Fadlullah Mesajı...

ÖZGÜR-DER Fadlullah İçin Taziye Mesajı Yayınladı

HDR'den Fadlullah İçin Taziye Mesajı

Allâme Fazlullah'ın ardından... / S. E. Çakırgil

Fadlullah, Yüz Binlerin Omuzlarında Uğurlandı

CNN, Fadlallah'ı Öven Editörünü İşten Çıkardı

Allâme Fadlullah: Kur'anî Örneklik ve Miras

HABERE YORUM KAT

1 Yorum