1. HABERLER

  2. HABER

  3. CNN, Fadlallah'ı Öven Editörünü İşten Çıkardı
CNN, Fadlallahı Öven Editörünü İşten Çıkardı

CNN, Fadlallah'ı Öven Editörünü İşten Çıkardı

Amerikan CNN Televizyonu, geçtiğimiz gün vefat eden İslam dünyasının önemli âlimlerinden Allame Fadlallah’a saygı duyduğunu söyleyen Orta Doğu editörü Octavia Nasr'ı işten çıkardı.

08 Temmuz 2010 Perşembe 12:00A+A-

BBC'nin haberi:

Octavia Nasr, Twitter'a yazdığı mesajda Büyük Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlallah'ın öldüğünü üzüntüyle öğrendiğini, onun Hizbullah'ın devlerinden biri olduğunu söylemişti.

Bir CNN yetkilisi, Octavia Nasr'ın kanaldan ayrıldığını zira güvenilirliğine gölge düştüğünü belirtti.

Octavia Nasr, 140 kelimeden oluşan Twitter mesajı nedeniyle daha sonra özür dilemiş, "bir muhakeme hatası" yaptığını vurgulamıştı.

Nasr, Büyük Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlallah'a saygı duyduğunu söylerken, onun kadın haklarına yönelik görüşlerine atıfta bulunduğunu söylemişti.

Octavia Nasr'ın tartışmalı sözleri, Twitter'dan silinmiş görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail Hizbullah'ı bir terör örgütü, Büyük Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlallah'ı da bir terörist olarak görüyordu. ABD'nin Orta Doğu'daki politikalarına karşı çıkan Fadlallah, 1979'daki İran İslam Devrimi'ni desteklemişti. Sosyal konularda ılımlı görüşlere sahip olan Fadlallah, kadının İslam toplumundaki rolü konusunda da ilerici bir yaklaşımı savunuyordu.

HABERE YORUM KAT