1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Seyyid Nasrullah'tan Fadlullah Mesajı...
Seyyid Nasrullahtan Fadlullah Mesajı...

Seyyid Nasrullah'tan Fadlullah Mesajı...

Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah'ın lideri Nasrullah, Seyyid Fadlullah'ın vefatıyla ilgili mesaj yayınladı: “Biz bugün merhametli bir baba, hikmetli bir mürşid ve güçlü bir dayanağı kaybettik.”

05 Temmuz 2010 Pazartesi 15:16A+A-

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah'ın mücahid âlim Seyyid Fadlullah'ın vefatıyla ilgili yayınladığı mesaj:

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

Biz bugün merhametli bir baba, hikmetli bir mürşid, korunaklı bir mağara ve her aşamada güçlü bir dayanağı kaybettik. O bizim ve genç yaştan itibaren direnen ve mücadele eden mümin nesil için cemaatinde namaz kıldığımız, minberi altında ilim tahsil ettiğimiz ve yol bulduğumuz birisiydi.

Onun medresesinde hikmet ve güzel öğütle davet eden, ötekiyle diyalog kuran, zulmü reddeden, işgale direnen, Allah'la buluşmaya âşık, her ne kadar fitne, musibet ve zorluklarla karşılaşsak da sabır, azim ve sebat ehli olmayı öğrendik. O bizim için bir hoca, öğretmen, ilim, her sıkıntıda ışığıyla aydınlandığımız bir nurdu. O bugün aramızdan ayrılıp şerefli hayatı boyunca uğrunda çalıştığı kerim rabbinin yanına gidiyor. Ama o temiz ruhu, aydınlık fikri, hoş sözü, sevecen tebessümü, temiz yaşantısı ve tavizsiz duruşuyla bir hidayet eri, yol gösterici, güçlü bir müdafaacı ve kesintisiz mücadeleyi daima tazeleyen biri olarak kalacak aramızda.

Ben direnişçiler, mücahitler, yaralı ve şehitlerin aileleri ve bütün direniş halkı adına; imamımıza, başında İmam Hamanei'nin bulunduğu önderlerimize, genelde bütün Müslümanlara ve özelde Lübnanlılara, özellikle de onun ilim, fazilet, cihat ve şeref ailesine en derin taziye dileklerimi sunuyorum. Merhum efendimize, uğrunda hayatını tükettiği, gece ve gündüzünü feda ettiği kutsal hedeflere bağlı kalacağımıza ve bu uğurda elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz.

(Kaynak: Milli Gazete)

HABERE YORUM KAT