1. HABERLER

  2. HABER

  3. HDR'den Fadlullah İçin Taziye Mesajı
HDRden Fadlullah İçin Taziye Mesajı

HDR'den Fadlullah İçin Taziye Mesajı

Avrupa’da insan hakları çalışması yapan HDR yönetimi Seyyid Muhammed Fadlullah’ın vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

06 Temmuz 2010 Salı 12:49A+A-

HDR'den Yapılan Açıklama:

Büyük alim, fikir ve siyaset adamı Seyyid Fadlullah'ın vefatı nedeniyle tüm İslam aleminin ve tüm adalet ve özgürlük sevdalılarının başı sağ olsun.

Seyyid Fadlullah ilmi, fikri ve özelliklede siyasi meselelerde sadece İslam Dünyasında değil, tüm dünyada kendini kabul ettirmiş büyük bir alimdi. İçinde bulunduğumuz zamanı ve realiteyi derinlemesine algılayıp kavrayan ve o eşsiz analizleriyle adalet ve özgürlük yolunda, zulme karşı her zaman dimdik ayakta kalmıştı.

Oturduğu yerde zamana ve zulme boyun eğip liberalleşen ya da zamanı ve realitedeki gerçekleri hiçe sayıp radikalleşen, yani ifrat ve tefrit arasında gidip gelenlerin aksine Seyyid Fadlullah, İslam'ın hangi zaman ve şartta olursa olsun her probleme, zamanı ve realiteyi karşısına almadan kendi özgün cevabı olduğunu tavizsiz bir şekilde savundu.

Etnik, milli, mezhebi, grup ve parti kısır döngüsünde, ihtilaflara kapılıp gidenlerin aksine, o her zaman birleştirici ve kuşatıcı oldu. Vakti kuşanan gerçek şahid Seyyid Fadlullah'ın mekanı cennet olsun.

Bu vesileyle tüm İslam alemine taziyelerimizi sunarak, Rabbimizden bizi de adalet ve özgürlük yolunda aynen Seyyid Fadlullah gibi, zulme karşı dimdik duran şahidlerden eylemesini niyaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT