1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Facebook ve Instagram'a erişim geri geldi
Facebook ve Instagram'a erişim geri geldi

Facebook ve Instagram'a erişim geri geldi

Meta'nın sosyal platformları Instagram ve Facebook'a küresel ölçekteki erişim sorununun çözüldüğü bildirildi.

05 Mart 2024 Salı 21:16A+A-

Meta şirketi, Facebook, Messenger ve Instagram'ın karşı karşıya kaldığı "teknik sorunu" çözdüklerini açıkladı.

Birçok ülkeden bu platformlara girmeye çalışan yüzbinlerce kullanıcı, Salı günü 2 saat boyunca "Bir sorun yaşanıyor" uyarısıyla karşılaştı ve platformların internet sitelerine ya da cep telefonu uygulamalarına erişim sağlayamadı.

İnternet kesintilerinin kaydını tutan Downdetector'e kullanıcılar tarafından Facebook'a erişimle ilgili 300 binden fazla, Instagram'a erişimle ilgili de 20 binden fazla şikayet gönderildi.

Sosyal paylaşım platformlarına erişilememesinin ardından Meta sözcüsü Andy Stone, X üzerinden yaptığı açıklamada "Kullanıcılarımızın servislerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Bu konuda çalışıyoruz" mesajını paylaştı.

X ise duruma esprili bir şekilde yaklaşarak, "Hepinizin neden şu an burada olduğunu biliyoruz" paylaşımını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan X hesabından yaptığı açıklamada, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi" dedi.

Meta'nın bir diğer hizmeti olan Whatsapp'ta isorun yaşanmadı.

Facebook'un aylık 3 milyar aktif kullanıcısı var. Instagram'ın kullanıcı sayısının da bu yıl 1,4 milyarı bulması bekleniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT