1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ezher Katliamı Saraçhane'de Protesto Edilecek
Ezher Katliamı Saraçhane'de Protesto Edilecek

Ezher Katliamı Saraçhane'de Protesto Edilecek

Ezher Üniversitesinde darbe karşı öğrencilere saldıran Mısır Ordusunun katliamı bu akşam 19.00’da Saraçhane’de protesto edilecek.

21 Kasım 2013 Perşembe 12:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da yaşanan katliama karşı bu akşam 19.00’da Saraçhane’de toplanıyoruz.

Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’yi devirmek ve İslami hareketi tasfiye etmek amacıyla 3 Temmuz’da gerçekleştirilen askerî darbeden bu yana Müslüman kardeşlerimiz aralıksız bir şekilde darbe karşıtı kitlesel eylemlerini sürdürüyorlar.

Birçok katliam ve başta İhvan yöneticileri-mensupları olmak üzere çok sayıda tutuklamalara rağmen gösterilere devam etme kararlılığı gösterilen Mısır’da son olarak öğrenci eylemleri ön plandaydı. Kız ve erkek birçok öğrenciyi tutuklayarak gösterilere son vermek isteyen darbe yönetimi öğrencilerin iradesini kıramayınca dün gece Ezher Üniversitesini bastı.

Birçok darbe karşıtı öğrencinin şehit edildiği ve yaralandığı saldırıya karşı Mısırlı kardeşlerimizden dayanışma çağrısı geldi. Kardeşlerimizin “Sokağa inin ve katliamı dünyaya duyurun!” çağrısına Türkiye’de de birçok şehirden Müslümanın icabet etmesi bekleniyor.

SARAÇHANE DOLACAK!

Bugün 19.00’da İstanbul’da Saraçhane Parkını dolduracak Müslümanlar, Mısırlı kardeşlerimizin yalnız olmadığını haykıracak ve darbecilerin katliamlarını bir kez daha lanetleyecekler.

Birçok STK'nın destek vereceği, şair ve yazarların katılacağı etkinlikte Grup Yürüyüş ve Mısır’dan bir grup tarafından Mısır direnişine ithafen ezgiler-marşlar söylenecek. Vitr namazının cemaatle kılınacağı etkinlikte Mısır, Suriye ve Gazzeli kardeşlerimiz için dua edilecek.

***

Ezher Katliamı Haberi İçin Tıklayınız >>>

 

HABERE YORUM KAT