1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ey yobazlar gençlerin namaz kılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?
Ey yobazlar gençlerin namaz kılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?

Ey yobazlar gençlerin namaz kılmasından neden rahatsız oluyorsunuz?

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okullara gönderdiği talimatla ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini istemesi Kemalist yobazları rahatsız etti.

08 Aralık 2023 Cuma 19:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Katil İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliamlara karşı suspus duran Kemalistler söz konusu Cuma namazı kılmak isteyen gençlere kolaylık sağlanmasına gelince canavar kesiliyor.

İstanbul’daki Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 31 Ekim tarihinde okullara gönderdiği yazıya büyük uğraşlar sonucu İslam düşmanı BirGün gazetesi ulaşmış, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım’ın imzasının yer aldığı yazıda şu talimatların olduğu görülmüş:

• Cuma günleri öğle tatili araları cuma namazı saatine göre ayarlanacak.

• Ders programı çizelgeleri cuma namazı saati ile çakışma olmayacak şekilde düzenlenecek.

• Eğitim öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbir alınarak cuma namazına gitmek isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylık sağlanacak.

• Özellikle lise düzeyindeki okulların mescitlerinde cuma namazı kılınmasıyla ilgili ihtiyaçlara cevap verilebilecek şartlar oluşturulmalı ve gerekiyorsa İlçe Müftülüğü veya İmam Hatip liselerimizle işbirliği yapılmalı.

• Okulda cuma namazı kılınacak şartlar oluşturulamıyorsa cuma namazına gitmek isteyen öğrencilerden veli izin dilekçesi alınarak cuma namazına gidişlerinde izin verilmeli.

Söz konusu namaz olduğunda her zamanki gibi, Birgün Gazetesi, hemen İslami değerlere anında saldırmak ile matuf Eğitim Sen’den birini bulup konuşturmuş. Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin Hukuk Sekreteri Çayan Çalık yazıya tepki göstermiş. Laik eğitimin saldırı altın olduğunun altını çizen Çalık, “Anayasamızda laiklik ilkesi tanımlanmış olmasına rağmen görüyoruz ki laiklik ilkesi yok sayılarak; 2016’da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun genelgesi referans alınarak laik eğitimin kırıntıları dahi yok ediliyor. Bunu Eğitim-Sen olarak kınıyoruz. Yazıların altında imzası olanlar hakkında soruşturma açılmalı ve yazılar geri çekilmeli” demiş.

"CUMA NAMAZINDAN DOLAYI ÖĞRENCİLER AÇ KALIYOR"

Çayan Çalık, konuşmaya başlayınca durmayıp gözlerden yağmur gibi gözyaşları döktürecek bir tespitte bulunup Cuma Namazı saatine göre ders planlamasının aynı zamanda çocukların beslenme saatlerini etkileyen sonuçlar üreteceğini söylüyor. Çalık sözlerini şöyle sürdürüyor: “Öğrencilerin beslenme saati cuma namazı saatine denk geldiği için öğrenciler aç kalmakta, sağlıklı beslenmelerine engel olmakta, 'çocukların yüksek yararı' göz ardı edilmektedir. Ayrıca referans alınan mevcut genelgeler öğrencileri kapsamamaktadır ve kamu personelleriyle ilgili düzenlemelerle sınırlıdır. Bu genelgeler ile öğrencilere yönelik uygulamalar tamamen keyfidir. Son zamanlarda genelgeler, hukuk normlarına uymayan, kanuni dayanaklardan yoksun, fiilen yönetme çabasının ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dava konusu yapılamaması nedeniyle de AKP hükümetleri ve saray rejimi tarafından sıkça kullanılmaktadır. Eğitim-Sen olarak bu dayatmaların karşısındayız.”

Terör devleti İsrail Filistin'de tam bir soykırım uygularken Kemalist ve ırkçı kesimler de mola vermeden Türkiye'de islami değerlere karşı düşmanlıklarını tüm çirkinlikleriyle sürdürmekteler.

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum