1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Evi taşlanan Suriyeli anne: Kızımın sütü bitti, nasıl gidip alacağım?
Evi taşlanan Suriyeli anne: Kızımın sütü bitti, nasıl gidip alacağım?

Evi taşlanan Suriyeli anne: Kızımın sütü bitti, nasıl gidip alacağım?

Euronews, evi taşlanan Suriyeli bir aileyle dün gece yaşananları konuştu. Eşini kaybeden kadının çocukları ile savunmasız yaşadığı evi hedef alan vandalları durduramayan polisin yaşananlar karşısındaki sorumluluğu atlanıyor mu?

12 Ağustos 2021 Perşembe 16:58A+A-

Ankara'nın Altındağ ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın'ın hayatını kaybetmesi sonrası, Battalgazi mahallesinde Suriyelilerin evleri ve dükkanları saldırıya uğradı.

Olayın şokunu yaşayan Suriyeli kadın, sokakta toplanan kalabalıktan, “Bu ev Suriyelinin mi, bu ev Suriyelinin mi” şeklinde bağrışmalar duyduğunda çok korktuğunu ve evi terk ettiğini söyledi: "Sonra evi taşlamaya başladılar. Evi hemen terk ettik. Telefonum kırıldı."

 

 

Polisin olay yerine geldiğini ancak müdahale etmediğini anlatan kadın, "Devletten müdahale etmesini istiyorum. Ama ne fayda. Hiçbir şey olmayacağını biliyorum." diye konuştu.

Can güvenliğinden dolayı adını açıklamadığımız Suriyeli kadın, dışarı çıkmaya korktuğunu söyledi: "Bugün dışarı çıkmadım. Markete gitmedim. Nasıl dışarı çıkacağım? Kızımın sütü bitti nasıl gidip alacağım? Çok korkuyorum."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum