1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KIRGİZİSTAN

  4. Eski Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’e 'Darbe ve Cinayet' Suçlaması
Eski Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’e 'Darbe ve Cinayet' Suçlaması

Eski Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’e 'Darbe ve Cinayet' Suçlaması

Kırgızistan yasalarına göre, bu suçlamalar doğrultusunda Atambayev ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

13 Ağustos 2019 Salı 23:32A+A-

Kırgızistan Başsavcılığı Operasyonel Araştırma Faaliyetleri ve Soruşturma Denetim İdaresi Başkanı Zamir Beyşekeyev, eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’e cinayet ve başka suçlamalar yöneltildiğini ifade etti.

Basın toplantısında konuşan Beyşekeyev “Atambayev’e kitlesel karışıklık organize etme, cinayet, cinayete teşebbüs, esir alma ve güvenlik güçlerine karşı şiddet kullanma gibi bir dizi ağır suçlama yöneltildi” ifadelerini kullandı.

Kırgızistan yasalarına göre, bu suçlamalar doğrultusunda Atambayev ömür boyu hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Beyşekeyev Atambayev’in ayrıca gözaltı sırasında hayatını kaybeden özel kuvvet görevlisini öldürmekle suçlandığını söyledi.

Kırgızistan Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Orozbek Opumbayev de, Atambayev’in geçen hafta Koy-Taş köyündeki gözaltı operasyonu sırasında "kontrollü atış" yaptığını, özel kuvvet görevlisinin ölümünün şüpheli bir ölüm olduğunu ifade etti.

Opumbayev “Yapılan uzman incelemeleri gözaltı sırasında ölen özel kuvvet görevlisinin göğsünden vurulduğunu gösterdi. Öldürmek amacıyla ateş edilmiş. Bunun yanı sıra beş özel kuvvet görevlisi de yaralandı. Vücutlarının kol, karın ve omuz gibi bölgelerinde yaralar var. Bu da ortada şüpheli bir ölüm olduğunu gösteriyor. Bu da Atambayev’in, canice ve kabul edilmez biçimde ateş ettiğini gözler önüne seriyor” dedi.

"Darbe hazırlığı yapıyordu"

Opumbayev “Atambayev’in kana ihtiyacı vardı, bunu açıkça söylüyorum! Darbe yapılması için kana ihtiyacı vardı!” sözleriyle, eski Kırgız lideri ayrıca darbe hazırlığı yapmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT