1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Eski Bakanlar, 28 Şubat Davasında İfade Verdi
Eski Bakanlar, 28 Şubat Davasında İfade Verdi

Eski Bakanlar, 28 Şubat Davasında İfade Verdi

28 Şubat davası ile ilgili eski devlet bakanları Hasan Denizkurdu, Işılay Saygın ile dönemin milletvekili İsmail Köse'nin tanık olarak İzmir'de ifade verdiği bildirildi.

04 Ekim 2016 Salı 16:23A+A-

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, eski kuvvet komutanları Teoman Koman, Fevzi Türkeri ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, emekli Korgeneral Kamuran Orhon, MHP eski İstanbul Milletvekili Engin Alan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün de bulunduğu 103 kişi hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezaları istendi.

28 Şubat kapsamında 14 operasyon yapıldı. İddianamede, 1 numaralı sanık Karadayı, 2 numarada Bir, 3 numarada Özkasnak yer alıyor. Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu, dönemin kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Işılay Saygın ve DYP eski Erzurum Milletvekili İsmail Köse, esas davanın görüldüğü Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderilen talimat ile 'tanık ' sıfatıyla ifade verdi.

Üç tanık, sanıklar Çetin Doğan ve Çevik Bir'in avukatlarının hazırladığı 17 soruya cevap verdi.  İfadelerin ardından 3 kişi adliyeden ayrıldı.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT