1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed’in Şam’ında “her şey çok güzel” diyenler katliamları görmediği gibi krizleri de görmüyor
Esed’in Şam’ında “her şey çok güzel” diyenler katliamları görmediği gibi krizleri de görmüyor

Esed’in Şam’ında “her şey çok güzel” diyenler katliamları görmediği gibi krizleri de görmüyor

Esed’in diktatörlüğüne karşı ayaklanan muhaliflere her türlü hakareti eden, ölümlere sessiz kalan ve Şam diktatoryasına methiyeler düzen zevatın krizlerle boğuşan zalim dostları şimdi de yakıt kriziyle boğuşuyor.

19 Aralık 2022 Pazartesi 19:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Şam’da ikamet öden öğrencilerin birçoğu yakıt krizi nedeniyle hareket etmek istemeyen toplu taşıma araçlarına binemediği için artık üniversiteye gidemiyor.

Şam ekonomisi on yıldan fazla bir süredir savaş nedeniyle resesyonda. Rejim yetkilileri geçtiğimiz yılın başından bu yana dört akaryakıt fiyatı artışının yaşandığı bölgede petrol ve akaryakıt tedarikini karneyle alıma bağladı.

Evlere ısıtma sağlanmasını zorlaştıran yakıt krizinin insanları tüp kuyruğuna soktuğu Şam’da muhaliflerine eziyetler eden Esed rejiminin çaresiz kaldığı görülüyor.

Rejim, yakıt tedarikinde yaşanan daralmayı Batı yaptırımlarına bağlasa da ekonomik sıkıntıların temel sebebinin kötü bir yönetim olduğu ve dış yardıma bağımlı ekonomik model olduğu ifade ediliyor.

Rejimin elindeki petrol yataklarını ABD destekli YPG/PKK’ye devrettiği bilinirken, Şam rejiminin bölgedeki etkinliği de her geçen gün zayıflıyor.

Üniversitelerin akaryakıt krizi nedeniyle dersleri haftada üç güne düşürdüğü öğrenilirken birçok kamu kurumunda da mesai hafta içi dört günle sınırlandırıldı. Elektriğin hanelere günde sadece iki saat ulaştırıldığı Şam’ı öven ırkçıların bu konulara değinmemesi propagandaların bir gereği olmalı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum