1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’e Darbe Üstüne Darbe! “Kuzenler” Bir Bir Ölüyor!
Esed’e Darbe Üstüne Darbe! “Kuzenler” Bir Bir Ölüyor!

Esed’e Darbe Üstüne Darbe! “Kuzenler” Bir Bir Ölüyor!

Beşşar Esed’in “Milli Savunma Kuvvetleri” adlı Şebbiha birliklerinin lideri Hilal Esed’den sonra 4 kuzeninin daha Lazkiye’de muhaliflerin füze saldırısı sonucu öldüğü iddia ediliyor.

25 Mart 2014 Salı 12:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed güçlerinin kalelerinden olan Lazkiye’nin kuzeyinde rejime ağır darbeler indiriliyor. Türkiye ile kalan tek kapısı Keseb Sınır Kapısını Nusra ve İslami Cephe savaşçılarına kaptıran Esed güçleri, kapıyı geri almak için var güçleriyle Keseb’e saldırıyor. Baas ordusunun İdlib’de bulunan birliklerinin Lazkiye’ye sevk edildiği ve çok sayıda Hizbullah militanının da bölgeye kaydırıldığı ifade ediliyor.

Suriye Devlet Televizyonunun “Ulusal Güvenlik Güçlerinin Lazkiye’deki bölge lideri” ifadesini kullandığı Hilal Esed’in muhalifler tarafından Lazkiye’de füze saldırısıyla öldürülmesinin ardından Beşşar Esed’in 4 kuzeninin daha öldüğü belirtildi. Al Jazeera kaynaklarının aktardığına göre saldırıda ölen Esed’in amcasının oğulları Ali Esed, Kifah Esed ile dayısının oğulları Naim Mahluf ve Read Mahluf, Lazkiye’de bir askeri karargâhta toplantı halinde bulunuyorlardı.

Al Arabiya televizyonu da Beşar Esed'in iki kuzeni; Ali ve Kifah Esed'in Türkiye'ye yakın Lazkiye bölgesinde süren çatışmalarda öldürüldüğünü duyurdu. Toplantıda Esed ailesinden başka kişilerin de bulunduğu ifade ediliyor. 

hilal-esed-bessarin-kuzeni-sebbiha-lideri-cenaze.jpg

HİLAL ESED İÇİN RESMİ CENAZE TÖRENİ

Öte yandan Baas ordusu, Pazar günü Lazkiye bölgesinde öldürülen sivil milis “Şebbiha” komutanı Hilal Esed için görkemli bir cenaze töreni düzenledi.

Suriye Devlet Ajansı SANA, Hilal Esed'in Lazkiye’nin Keseb kasabasında çıkan şiddetli çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi. Reuters ise Suriyeli gözlemci gruplara dayandırdığı haberinde Hilal'in Nusra Cephesi ve diğer gruplarla girdiği çatışmada, beraberindeki 7 adamıyla birlikte öldürüldüğünü belirtti.

diya-el-esed-3.jpg

İşkenceci Diya el Esed de Öldürülmüştü

Suriye’de rejimin hapishanelerinde muhaliflere en ağır işkenceleri uygulayan Diya el Esed’in de geçtiğimiz günlerde Lazkiye’de öldürüldüğü açıklanmıştı.

Suriyeli aktivistlerin yayınlamış olduğu birçok videolarda görünen Diya el Esed, rejim hapishanelerinin işkencecisi olarak biliniyordu. Diya’nın, Lazkiye’de muhalifler tarafından bulunduğu yere atılan bir Grad füzesi ile vurulduğu açıklanmıştı.

diya-el-esed.jpgDiya el-Esed'in giydiği tişörtün üzerindeki Nasrallah portresi dikkat çekiyor...

diya-el-esed-2.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum