1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed zulmü insan kaçakçıları için yeni pazarlar oluşturuyor!
Esed zulmü insan kaçakçıları için yeni pazarlar oluşturuyor!

Esed zulmü insan kaçakçıları için yeni pazarlar oluşturuyor!

İnsan kaçakçıları TikTok videoları ile rejimin elinden kurtulmak isteyenler için reklam yayınlıyorlar!

05 Şubat 2021 Cuma 19:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Milyonlarca insan tarafından kullanılan ve çeşitli ülkelerde yasaklanması ihtimali konuşulan TikTok isimli video platformunda paylaşılan bir video, Esed rejiminin sebep olduğu insanlık dışı durumlardan birisini daha ortaya çıkarttı.

İnsan kaçakçılığı yapan bir grup tarafından paylaşılan videoda rejim tarafından aranan insanların Lübnan’a nasıl kaçırıldığı gösteriliyor. Ardından ise kaçmak isteyen insanlar için ‘fiyat tarifeleri’ gösteriliyor.  Suriye'deki rejimden Lübnan'a kaçak yollarla gitmenin bedeli olarak, Dera kentinden 2858 TL, Şam'dan 1429 TL, Humus'tan 1072 TL ücret talep ediliyor. Şehirden şehre göre değişen tarifeler utanç vesikası olarak değerlendirilebilir.

Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla gerçekleştirdiği katliamların sonucu olarak 5 buçuk milyonu aşkın Suriyeli ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Ancak anlaşılan o ki geride kalan Suriyeliler de rejimden kaçmanın yollarını arıyorlar. Bu durum da insan kaçakçılarına yeni pazarlar oluşturuyor.

TikTok videosu yayınlayacak kadar rahat bir şekilde kendilerini ifade edebilen insan kaçakçılarının yaptıkları ise rejim zulmünün sonuçlarından birisi olarak gösterilebilir sadece!

tiktok-ta-insan-kacakciligi-reklami-13907403-3520-o.jpgeta7ix0xyaiprzv.jpg

HABERE YORUM KAT