1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed rejimi ve YPG El Bab'a saldırdı, "Esed'le barışalım" korosu sus pus!
Esed rejimi ve YPG El Bab'a saldırdı, "Esed'le barışalım" korosu sus pus!

Esed rejimi ve YPG El Bab'a saldırdı, "Esed'le barışalım" korosu sus pus!

Esed rejimi ve YPG güçlerinin Halep doğusundaki El Bab'ı füzelerle hedef aldığı, bunun sonucunda 14 sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

19 Ağustos 2022 Cuma 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed rejimi ile Türkiye'yi bir araya getirmek için yoğun çaba sarf eden muhalefet partilerinin baskısı iktidar kanadında da yankılanmaya başladı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan temkinli de olsa "Suriye ile ilişkilerin ilerletilebileceğini" dile getirdi. 

"Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki. Eğer Türkiye’de muhalefet olayı böyle bir noktaya taşıyorsa bu muhalefetin hem kalitesini hem de gramını ortaya koyar. 

Temennim odur ki inşallah önümüzdeki dönemle ilgili Suriye’de hem anayasa bir an önce yapılır, bu iş sağlama bağlanır hem de halkın bütün bu noktadaki sıkıntılarını giderecek adımlar atılır. Şu anda oradan hicret edenler, iltica edenlerin ağırlığı bize geldi. 4 milyon insanı biz ülkemizde ağırlıyoruz. Bütün bunları ağırlarken rejimle sürekli savaş halinde olalım diye mi bunu yapıyoruz? Hayır. Suriye halkıyla özellikle inanç değerleri noktasındaki bağlarımız sebebiyle bunu yapıyoruz. Bundan sonraki süreç belki çok daha hayırlı olacaktır.

Şunu bir defa bilmemiz, kabullenmemiz gerekir. Devletler arasında hiçbir zaman siyasi diyalog veya diplomasi kesip atılamaz. Her zaman her an bu tür diyaloglar olur, olmalıdır."

Muhalefetin Türkiye gündemine soktuğu bu "diyalog" şeklinin nasıl olacağı ise hala muamma. Tüm bunlar yaşanırken ise Esed rejimi can almaya devam ediyor. Suriye'nin kuzeyinde yer alan Halep ilindeki El Bab bölgesinde bugün sivil yerleşimlerine yönelik füze saldırısı gerçekleştirildi. 

61590.jpg

Esed rejimi ve PKK'nın Suriye uzantısı YPG tarafından El Bab'da merkezi bir çarşıya gerçekleştirilen saldırılarda 14 sivilin yaşamını yitirdiği, 35 sivilin ise yaralandığı aktarıldı. El Bab, Fırat Kalkanı Operasyonu sayesinde PKK'dan arındırılmıştı.

Türkiye'nin konuşlandığı bölgeye yönelik saldırı sonrasında "Esed'le barışalım" korosu ise yine sessizliğe bürünmeyi tercih etti! 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum