1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Ermenistan’ın yalanlarını İran delillendirmeye çalışıyor
Ermenistan’ın yalanlarını İran delillendirmeye çalışıyor

Ermenistan’ın yalanlarını İran delillendirmeye çalışıyor

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sekteri, Suriyeli savaşçıların Dağlık Karabağ’daki “terörünü” kanıtlamak için yalan videolar servis ediyor.

12 Ekim 2020 Pazartesi 17:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Ermenistan Savunma Bakanı’nın basın sekreteri tarafından daha önce de servis edilen görüntülerde Ermenistanlı olduğu iddia edilen askerlerin cesetleri Arapça konuşan kişiler tarafından videoya alınıyor. Ancak görüntüdeki cesetlerin Ermenistanlılara ait olmadığı anlaşılınca basın sekreterinin yalanı da ortaya çıkıyor.

Ermenistanlı görevlilerin yalanlarının ortaya çıkmasına karşı yükselen tepkilere ise İran kanadından hemen destek geliyor. İran rejimine yakın gazetecilerden Hüseyin Dalirian görüntüde tutarsızlık oluşturan kısımları çıkartarak aynı yalanı servis ediyor.tasaf.jpeg

Üstüne ise şu notu düşüyor: Suriyeli terörist grupların Karabağ savaşında Azerbaycan saflarında Ermenistan karşısında savaştıklarına dair birçok video paylaşıldı. (Farsça çeviriler Tarık Asaf tarafından yapılmıştır.)

İran’ın kalbinin Ermenistan ile attığını bir kez daha ortaya koyan bu durum da şartlanmış bazı kafaları ikna etmeye yetmeyecektir muhakkak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, Erivan’ın Rusya tarafından silahlandırıldığı yönündeki sözlerini de düşününce Rusya-İran cephesinin kimden yana tavır aldığı ayan beyan ortaya çıkıyor aslında. Dalirian’ın yaptığı “usta gazetecilik” örneği ise desteklediği Ermenistanlı meslektaşlarına ders niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum