1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. ‘Erken Yaşta Evlilik’ ve ‘Nafaka’ya Yeni Düzenleme
‘Erken Yaşta Evlilik’ ve ‘Nafaka’ya Yeni Düzenleme

‘Erken Yaşta Evlilik’ ve ‘Nafaka’ya Yeni Düzenleme

TBMM'ye sunulacak yeni infaz paketinde "erken yaşta evlilik" ve “nafaka”ya yeni düzenleme geliyor.

22 Şubat 2020 Cumartesi 13:18A+A-

AK Parti, Meclis'e gelmesi beklenen yeni infaz paketine "erken yaşta evlilik" ve “nafaka”yı da ekledi.

Yeni infaz paketinde, "çocuk yaşta evliliklere" geçmişe dönük olarak getirilmesi öngörülen affın da yer alabileceği değerlendiriliyordu.

ERKEN YAŞTA EVLİLİK DE PAKETE EKLENECEK

Yapılan çalışmada, kamuoyunda tepki oluşmaması ve muhalefetin de ikna edilebilmesi için af kapsamına aralarındaki yaş farkı en çok 5 olan çiftlerin alınması seçeneğini masaya yatıran AK Parti, geçmişe yönelik mağduriyetlerle ilgili bir simülasyon çalışması yapıyor. Hazırlanacak geçici maddede, "Suçun işlendiği tarihte 20 yaşın altındaki kadın ve erkek" ifadelerini kullanmayı planlayan AK Parti, söz konusu af düzenlemesini tüm muhalefet partilerinin mutabakatı ile Genel Kurul görüşmelerinde infaz paketine eklemeyi planlıyor.

NAFAKA DÜZENLEMESİ DE GÜNDEMDE

İkinci yargı paketinde mi infaz paketinde mi getirileceği netleşmeyen, "nafaka" düzenlemesinin de infaz düzenlemesi ile getirilmesi görüşünün parti içinde ağırlık kazandığı öğrenildi. Yapılan çalışmada, nafaka verilecek kadının eğitim durumu, yaşı, çalışabilirliği gibi kriterlerin göz önünde bulundurularak belirli bir süre nafakaya hükmedilmesi alternatifi üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT