1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan'dan Putin'e Mektup
Erdoğan'dan Putin'e Mektup

Erdoğan'dan Putin'e Mektup

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup yazdı. Erdoğan mektubunda, "Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyo

14 Haziran 2016 Salı 15:19A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu'nun egemenlik deklarasyonunu kabul etmesi nedeniyle her yıl 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Milli Günü' nedeniyle Putin'e hitaben mektup gönderdi.

Erdoğan, Putin'e hitaben 12 Haziran 2016 tarihinde gönderdiği mesajda, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte hakettiği seviyeye ulaşması dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında, "Rusya Federasyonu’nun Milli Günü vesilesiyle Şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hakettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim" ifadesini kullandı.

Yıldırım'dan Medvedev'e

Başbakan Binali Yıldırım da Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev'e bir kutlama mesajı yazdı.

Yıldırım mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve ilişkilerin yakın zamanda halklarımızın ortak çıkarları için gerekli olan seviyeye ulaşmasını umuyorum" dedi. Yıldırım, "Sizin üzerinizden tüm Rus vatandaşlarına sağlık ve refah diliyorum" diye ekledi.

Kasım ayında Türkye'nin hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus uçağını düşürmesinin ardından Ankara - Moskova arasındaki ilişkiler bozuldu.

Kremlin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'özür' ve uçağın tazminatını talep ederken, Erdoğan uçağın düşürülmesinin Rus pilotun hatası yüzünden gerçekleştiğini söylemişti.

Kaynak: Sputnik, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

2 Yorum