1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Erdoğan: Kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız
Erdoğan: Kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Erdoğan: Kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız

Erdoğan: "Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayanlarla bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de ensar olduğunu da biliriz. Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

09 Mayıs 2022 Pazartesi 13:39A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, göçmenlere dönük gerçekleştirilen nefretin insanlığa karşı yapılmış bir hareket olduğunu belirtti. Göçmenlere sahip çıkılacağını altını çizen Erdoğan, "Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz onları asla bu topraklardan kovmayız, kovmayacağız." açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriyeli muhacirlere sahip çıkacağız" dediği konuşmanın ilgili kısmı: 

Erdoğan'ın MÜSİAD programında yaptığı 'muhacir-ensar' ilişkili konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"MÜSİAD, iş adamı örgütlerimiz içinde şüphesiz özgün bir konuma sahiptir; her kritik dönemde daima milletin ve milli iradenin yanında saf tutmuştur.

Briket evde bu rakamı daha da yükseltebilirseniz bizleri çok daha mutlu edersiniz; hedef en az 100 bin briket evi orada  inşa etmek.

Birilerinin kalkıp ülkemize hicret eden ama Suriye, Afganistan, Irak, İran fark etmiyor. Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu en iyi bilen bir kültürün mensuplarıyız.

Muhacirlik nedir, ensar nedir bunu anlamayanlarla bizim işimiz yok. Biz sevgili peygamberimizin muhacirliğini de ensar olduğunu da biliriz.

Suriye’den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal; siz ne derseniz deyin biz oradayız.

Kendileri arzu ettikleri zaman vatanlarına dönebilirler ama biz onları asla bu topraklardan kovmayız."

HABERE YORUM KAT

10 Yorum