1. HABERLER

  2. HABER

  3. Erdoğan, Hakan Fidan'a Sahip Çıktı
Erdoğan, Hakan Fidan'a Sahip Çıktı

Erdoğan, Hakan Fidan'a Sahip Çıktı

Erdoğan, Hakan Fidan ile ilgili iddialar konusunda, "Arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yoktur" dedi.

23 Ekim 2013 Çarşamba 10:49A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialar ve İsrail Dışişleri Bakanlığının açıklamalarının hatırlatılarak, "Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz bir de açıklamalar üzerinden asıl hedefin AK Parti hükümeti ve başbakan olduğu yorumları yapılıyor, bu iddialara katılır mısınız? Siz hedef olduğunuzu düşünür müsünüz?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, "Ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye 'niye böyle konuştun, niye bu tür ifadeleri kullandın' deme hakkımız yok" değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İsrail açıklamasını yaptığına göre, biz de o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız veya inanırız. Bunun dışında farklı ülkelerden farklı açıklamalar da bize gönderiliyor veya geliyor. Bizim için önemli olan, biz kendi bürokratlarımıza, teknokratlarımıza veya siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza, dediğimiz gibi müdellel her hangi bir şey olmadığı sürece, biz bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz ve her zaman, göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Her zaman yanlarında, arkalarında oluruz. Çünkü bunlar bizim yol arkadaşlarımızdır ve bu yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda, bizim değerlerimizde yoktur. 11 yıllık mücadelemizi biz bu arkadaşlarımızla, değişik alanlarda da görev yaptıkları halde beraber verdik. Bunun içinde TSK'daki arkadaşlarımız da var, bunun içinde MİT'deki arkadaşlarımız da var. Değişik bakanlıklardaki üst düzey görevlilerimiz var. Bunun yanında siyasilerimiz de var. Dediğim gibi müdellel her hangi bir önümüze belge gelmedikten sonra, biz hiç bir arkadaşımıza kalkıpda 'gazeteler yazdı, şu söyledi, bu söyledi' diye onlara yönelik her hangi bir tavır almayız."

Başörtülü Vekil İçin Şartlar Müsait

Başörtülü milletvekiline yönelik açıklamalar hatırlatılarak, "Bir iç tüzük değişikliğine gerek var mı? Yoksa başörtülü bir milletvekili direk Meclise gelip siyaset yapabilir mi?" sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, bu konuyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in daha önce açıklama yaptığını hatırlattı. 

Erdoğan, "Herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. AK Parti olarak da bu konuda tavrımız çok açıktır, nettir. Başından beri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT