1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’den Erdoğan’ı durdurmasını dileniyorlar
ABD’den Erdoğan’ı durdurmasını dileniyorlar

ABD’den Erdoğan’ı durdurmasını dileniyorlar

ABD’de örgütlenen “Susturulmuş Türkiye Savunucuları” isimli Gülencilerle bağlantılı olduğu öne sürülen kuruluş, Manhattan’da en işlek caddelerden birinde dijital dev ekranda STOP ERDOGAN (Erdoğan’ı Durdurun) yazısı paylaştı.

04 Mart 2021 Perşembe 11:22A+A-

CELAL KURŞUN / HAKSÖZ-HABER

Uzun süredir FETÖ propagandalığı yapan ABD New Jersey merkezli Susturulmuş Türkiye Savunucuları (Advocates of Silenced Turkey - AST) isimli sözde insan hakları kuruluşu 6 Mart'ta; kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet, kadın hakları ihlalleri adı altında Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Kanada'da 36 farklı lokasyonda sokaklarda olacağını bilirdi.

Bu kuruluş kara propagandalarına yenisini ekleyerek ABD’nin kalabalık şehirlerinden birisi olan Manhattan’da en işlek caddelerden birinde dijital dev ekranda STOP ERDOGAN (Erdoğan’ı Durdurun) yazısını paylaştı.

whatsapp-image-2021-03-04-at-11-15-37.jpeg

New York’un beş ana bölgesinden birisi olan Manhattan'daki dev dijital ekran

Aynı ekranda ayrıca “Erdoğan'ın Türkiye'sinde 5.000 kadın ve 780 bebek siyasi tutuklu”, “Erdoğan'ın Türkiye'sinde üç katına çıkan kadın cinayetlerini durdurun” ve “Susturulmuş Türkiye’nin sesi ol” yazıları da paylaşıldı.

whatsapp-image-2021-03-04-at-11-14-53.jpeg

New York’un beş ana bölgesinden birisi olan Manhattan'daki dev dijital ekran

Bunların yanı sıra 26 Şubatta Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerinin ABD Temsilciler Meclisi'nden 170’in üzerinde üyesi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir mektup yazmıştı. Mektupta, Biden yönetiminin Türkiye ile kuracağı ilişkilerde sorunlu insan hakları meselelerini de gündem yapması gerektiği hususu vurgulanmıştı. Mektupta ayrıca 80 binden fazla Türkiye vatandaşının 2016 yılından beri hapsedildiği ve 1500'den fazla STK’nın ise siyasi muhalefeti bastırmak için kapatıldığı vs. konularına dikkat çekilmişti.

Susturulmuş Türkiye Savunucuları kuruluşu bu mektubu da gündemlerine alarak 6 Mart'ta yapacakları protestolar için büyük ses getirmeyi umdukları hazırlıklara son hız devam etmekte.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum