1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eminağaoğlu’nun İslam Rahatsızlığı
Eminağaoğlu’nun İslam Rahatsızlığı

Eminağaoğlu’nun İslam Rahatsızlığı

Yargıtay’daki Cihaner davası duruşmasında sigara içerken güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaşan ve bu sebeple yakın çevresinin ruhsal sorunları olduğunu aktardığı Çankırı Hakimi ve Yargı-Sen Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na bile yazarlık

20 Ekim 2013 Pazar 02:15A+A-

Erol Metin/Yeni Akit

Solcu geçinen TKP’nin yayın organı Sol gazetesinde kalem oynatan sıkı ulusalcı Eminağaoğlu, dünkü yazısında bilgi birikimini ve kavramları anlama düzeyini ortaya koydu. ‘Andımız’ın kaldırılması üzerinden dini değerleri hedef alan Eminağaoğlu, ‘ümmetçilik’ kavramını yazacağı yerde “okuyup yazması olmayan” anlamındaki ‘ümmilik’ kelimesini kullandı.

DEPRESYONDAKİ EMİN AĞA’NIN ‘DİN’ RAHATSIZLIĞI!

Demokratikleşme Paketi kapsamında okullardaki Andımız uygulamasına son verilmesini eleştiren Eminağaoğlu, öğrencilere İslam dininin anlatılmasından duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, şöyle yazdı: “12 Eylül öncesinde Din Bilgisi dersi seçmeliyken; sonrasında ise iki ders, Din Kültürü ve Anlak Öğretimi adıyla birleştirilip zorunlu tek ders yapılmakla ahlak, dinin tekeline sokulmuştur. Ders içeriği de fiilen bir din ve mezhebine özgülenmiştir. Bu iktidar, ilköğretim okulları 5’inci sınıftan başlayarak, Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeli dersler arasına eklemiş, seçmeli ders listelerindeki alfabetik dizini kaldırıp, bu dersleri liste başına almıştır. Bu derslerin hepsinin fiilen zorunlu ders olduğunu görmek için istatistiklerin açıklanması yeterlidir. İşte yalnızca ümmiliği esas alan yeni and, bu eğitim yöntemleriyle yaratılıp uygulanmaktadır!”

YAHUDİ OKULUNDA YETİŞTİ, İSLAM’I SİLMEYE ÇALIŞTI

İktidara karşı mücadele çağrısı yapan devletin maaşlı memuru Eminağaoğlu, Andımız’ın mimarı Reşit Galip’e övgüler yağdırarak, “Sonuç olarak, yeni andın söylenen değil yaşanan bir and olduğunu görüp, görmekle de kalmayarak; gereğini, bugünün Reşit Galiplerini de yetiştirerek, hukuk ve demokrasi içinde yapalım” diye yazdı. Peki ideolojik Saiklerle hakimlik mesleğini icra eden Eminağaoğlu’nun rol model olarak önerdiği tek parti diktasının Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip aslında kimdir? “Halkı rahatsız edici” fikirleriyle Atatürk’ü etkileyen Reşit Galip, öğrencilerine Yahudi inancını aşılamak amacıyla kurulan Alliance İsraelite İlkokulu’nda ilk eğitimini aldı, İslam alimlerini ve şeyhleri katleden İstiklal Mahkemeleri’nin üyeliğini yaptı. İslam dininde reform yapılması gerektiğini savunan Galip, Ezan ve Tekbir’in Türkçeleştirilmesini sağladı. İlk Türkçe Ezan çevirisini bizzat kendisi yaptı. Irkçı tezlerin ürünü olan kafatası ölçümleri kapsamında Atatürk’ün başını ölçen Reşit Galip, Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) bile Türk olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT