1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. El Hak Platformu’ndan İdlib Açıklaması
El Hak Platformu’ndan İdlib Açıklaması

El Hak Platformu’ndan İdlib Açıklaması

Elazığ’da faaliyet yürüten El Hak Platformu, bir basın açıklaması yaparak Rusya, İran ve Esed’in İdlib’deki zulümlerini protesto etti.

31 Aralık 2019 Salı 20:17A+A-

El Hak Platformu, yılbaşı kutlamaları ve İdlib’de yaşanan katliamlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

El Hak Platformu üyeleri 2019 yılının son gününde bir araya gelerek, İdlib’de yaşananlar başta olmak üzere gündeme dair açıklamalarda bulundular. Aynı zamanda Platformun da dönem başkanlığını yapan Özgür-Der temsilcisi Halil Arslanparçası, İdlip’de sivillere saldırılar düzenlendiğini belirterek, büyük göçün kapıda olduğunu söyledi.

Halil Arslanparçası, sivillere yardım amacıyla İHH’nın yaptığı kampanyaya destek olmak için herkesi davet ederek, “Saldırıların Kuzey’e doğru yoğunlaşması durumunda gidecek yeri kalmayan 4 milyon üzerindeki sivil ve büyük katliamlara mahzur kalabilir. Saldırıların Kuzey’e doğru yoğunlaşması durumunda gidecek yeri kalmayan 4 milyon üzerindeki sivil yine büyük katliamlara maruz kalabilir. Kışın bu soğuk kış günlerinde geldikleri bölgede sığınacak yeriş bulamayan siviller donma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler. acil bir şekilde halı, hasır, soba, yakacak, un, bebek maması, battaniye, sünger, kışlık kıyafet gibi ihtiyacı olan sivillere yardım amacıyla tüm halkımızı şu anda İHH tarafında yürütülen yardım kampanyasına destek olmaya bekliyoruz” dedi.

6544.png

Yılbaşı kutlamalarına da değinen Halil Arslanparçası, bunun Roma kültürünün bir yansıması olduğunu ve dolayısıyla İslami inanç ve geleneklere aykırı bir durum olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT