1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. El Cezire'de "Suriye Depremi"nin İç Yüzü
El Cezirede Suriye Depreminin İç Yüzü

El Cezire'de "Suriye Depremi"nin İç Yüzü

Suriye'deki katliam ve zulme geniş yer ayıran Katar merkezli El Cezire televizyonuna yönelik kara propaganda her geçen gün artıyor.

07 Nisan 2012 Cumartesi 01:07A+A-

Suriye'deki katliam ve zülme geniş yer ayıran Katar merkezli El Cezire televizyonuna yönelik kara propaganda her geçen gün artıyor. El Cezire kanalından birkaç ay önce istifa eden Beyrut bürosundaki 5 kişinin, televizyonun Suriye konusunda yanlış yaptığı iddialarına kanaldan cevap geldi.

El Cezire kanalının Haber masası şefi İbrahim Helal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye yanlısı Rus ve İran medyasının her geçen gün ülkedeki katliamları canlı vermeye çalışan El Cezire'ye yönelik karalama kampanyasını artırdığına dikkat çekti.

El Cezire'de Şia mezhebinden kişilerin de çalıştığını belirten Helal, Beyrut bürosundaki arkadaşların Suriye yanlısı olduklarını daha önceden bildiklerini ifade etti. Helal, istifa eden muhabirlerden Ali Haşim'in daha önce El Menar televizyonun da çalıştığını, bu kanaldan El Cezire'ye transfer olduğunu belirtti. El Cezire'nin Şii olan Ali Haşim'i transafer ederken mezhebine bakmadığını söylene Helal, fakat bu arkadaşların son olaylarda mezhebi yönü ağır bastı ve bundan dolayı Suriye yanlısı tavır takındıklarını bildirdi.

El Cezire'nin basın kuruluşlarının çekim yapmasının yasaklandığı ve bağımsız gazetecilerin öldürüldüğü Suriye'de skype ve cep telefonları üzerinden yayın yaptığını belirten Helal, gerçek görüntülerin geçilmesi ve ülkede yaşananları doğru yansıtmak için uydu telefon dağıttıklarını doğruladı. Helal, yaşananlar tüm çıplağıyla ortadan iken yalan haber yapmanın hiçbir faidesinin olmadığının bilakis kanala büyük zarar vereceğini kaydetti.

İstifa eden muhabirlerin yalan haber beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Helal, zor durumda olan Suriye rejimi her gün onlarca kişi adına yalan haber ifşa ettiğini söyledi. Helal, son günlerde Rus haber ajanslarının da Suriye'nin yalan haberlerini yaymasına şaştığını bildirdi.

Timetürk

HABERE YORUM KAT

2 Yorum