1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eğitim Sendikalarından Tatvan'da Açıklama
Eğitim Sendikalarından Tatvanda Açıklama

Eğitim Sendikalarından Tatvan'da Açıklama

İki polisin Tatvan İmam Hatip Lisesi müdürünün odasına girip hakaretler savurması eğitim sendikalarınca protesto edildi.

20 Eylül 2012 Perşembe 10:00A+A-

Tatvan İmam Hatip Lisesi’nde çalışan bir bayan öğretmenin eşi M. A. isimli polis memuru bir arkadaşı ile beraber, Tatvan İmam Hatip Lisesi’ne giderek, okul müdürünün odasına girip, toplantı halindeki okul müdürü ve müdür yardımcılarına hakaretler savurdu. Tatvan’da bulunan eğitim sendikaları bu durumu protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı. Tatvan AVM önünde toplanan sendika üyeleri, İmam Hatip Lisesinin önüne kadar yürüdükten sonra bir basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını sendikalar adına Bitlis Eğitim-Sen Başkanı Savaş Ülkü okudu. 

tatvan-imam-hatip-lisesi-sendikalar01.jpg

BASIN AÇIKLAMASI METNİ

Sayın basın mensupları ve değerli meslektaşlarımız,

18.09.2012 tarihinde İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulselam TURŞAK’a karşı saat 10:30’da, odasında müdür yardımcıları ile idari toplantı halinde iken, biri sivil giyimli polis memuru olan iki kişi, toplantı odasını basarak okul müdürüne küfürlü sözlerle hakaret etmiş ve okul müdürünün üzerine yürüyerek saldırıda bulunmuş, okul müdürünün masa ve sehpasını dağıtarak odasındaki bazı eşyaları kırmışlardır.

2012- 2013 Eğitim öğretim yılının daha ikinci gününde eğitim çalışanlarına karşı yapılan bu çirkin saldırıyı protesto etmek her eğitim öğretim yılında buna benzer olayların yaşandığı ve bu olaylarının bir daha yaşanmaması için burada toplanmış bulunmaktayız.

Değerli basın mensupları, bir eğitim kurumuna ve kurumunu temsil eden okul müdürüne hem de odasında müdür yardımcıları ile toplantı halinde iken, tek amaçları gençlerin yarınlarına daha iyi bir gelecek hazırlamak derdinde olan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu çirkin saldırıyı, tüm eğitim camiası olarak lanetliyor ve bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlerin hakkında gerekli incelemenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini yetkiliklerden beklediğimizi burada açıkça ilan ediyoruz. Ayrıca başta Bitlis Valisi ile İl Emniyet Müdürü ve Tatvan Kaymakamının olayla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Yetkililerin eğitimcilerin bir daha şiddete maruz kalmamaları için gerekli tedbirlerini almalarını da istiyoruz.

Buradan şiddete başvurarak sorunlarını çözmeye çalışanlara şunu söylemek istiyoruz. Bu olaya karışan polis memurunun görevi şiddete başvurmak değil, eğitimcilere saygı göstermek ve vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamaktır.

Sonuç olarak yaşanan bu üzücü olayı emniyet teşkilatının da tasvip etmediğini düşünüyoruz olayı şiddetle kınıyor ve buna benzer bir olayın bir daha vuku bulmamasını temenni ediyoruz.

Halkımıza saygı ile duyurulur.

Özgür Eğitim Sen

Eğitim Bir Sen

Eğitim Sen

Türk Eğitim Sen 

 

HABERE YORUM KAT