1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eğitim Bir-Sen’in makul önerisi sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!
Eğitim Bir-Sen’in makul önerisi sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

Eğitim Bir-Sen’in makul önerisi sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

Eğitim-Bir-Sen, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin okul öncesi eğitimin bir parçası haline getirilmesi önerisinde bulundu.

25 Mart 2021 Perşembe 12:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Eğitim Bir-Sen tarafından hazırlanan "Türkiye'de Okul Öncesi Din ve Ahlak Eğitimi" başlıklı rapor da din eğitiminin okul öncesi öğretime yerleştirilmesi gerektiği önerisinde bulunuldu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından açıklanan raporun detayları şöyle:

"Bu modellerin ilki 'Din ve Ahlak Eğitimi' modelidir. Bu modelde uzun yıllardır ilk ve ortaöğretimde uygulanan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müstakil bir ders olarak okul öncesi eğitimin bir parçası haline getirilebilir. 

İkincisi, 'Çoğulcu/Tercihli Din ve Ahlak Eğitimi' modelidir. Bu model, okul öncesi eğitim kurumlarına iki seçenek sunmaktadır. Bu seçeneğin ilki okul öncesi ahlak eğitimidir. Bu derste çocuklara dini referansı önceleyen bir ahlak eğitimi önerilmektedir."

Üçüncü modelin de "Değerler Eğitimi" önerisi olduğunu bildiren Yalçın, bu modellere ilişkin, "Türkiye'nin mevcut eğitim uygulaması ve dünyadaki benzer örneklerin göz önüne alındığı ve bunlara göre değerlendirmelerde bulunulduğunu" ifade ediyor.

Netice olarak bu bir öneridir. Eğitim Bir-Sen bir öğretmen sendikası olarak eğitimin sorunlarının çözülmesi için raporlar hazırlayabilir. Bundan daha normal ne olabilir? Din eğitimi meselesinin önemi ise toplumun ahlaki olarak içine girdiği kriz düşünüldüğünde daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bu bağlamda Eğitim Bir-Sen’in önerisinin makul ve kıymetli olduğunu söylemek mümkün.

Ancak başta yalancılığıyla malum BirGün ve dezenformasyonun Türkiye şubesi Cumhuriyet olmak üzere sol-Kemalist medya bu öneriyi mübalağalı bir şeymiş gibi göstermeye çalıştı. Neden itiraz ettikleri bile belli olmayan meşum çevrelerin “laiklik elden gidiyor!” retoriğinden kaynaklanan  bir tepkisellikleri olduğu anlaşılıyor! Yeni bir şey yok yani. Bildiğimiz hikaye…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum