1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Dönmeyen FETÖ Mensupları İçin Vatandaşlıktan Çıkarma Kararı
Dönmeyen FETÖ Mensupları İçin Vatandaşlıktan Çıkarma Kararı

Dönmeyen FETÖ Mensupları İçin Vatandaşlıktan Çıkarma Kararı

Hükümetin ülkeye dönmeyen FETÖ zanlılarına süre tanıyacağı, bu süreden sonra ise vatandaşlıktan çıkarılacakları belirtiliyor.

27 Ekim 2016 Perşembe 12:43A+A-

Hükümetin darbe girişimi soruşturmaları kapsamında aranan ve yurtdışında olduğu belirlenen FETÖ üyelerinin vatandaşlıktan çıkarılması için düğmeye bastığı ileri sürüldü.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre FETÖ üyesi olduğu iddia edilen kişilere dönmeleri için süre verilecek, bu süre içinde yurda dönmeyenler vatandaşlıktan atılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde yaptığı açıklamalarda, "Onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacak" diyerek 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışında bulunan FETÖ'cülerin vatandaşlıktan çıkartılması gerektiği mesajı verdi. Erdoğan, FETÖ ile mücadele konusunda önümüzdeki günlerde farklı adımlar atacaklarını da belirtti. Hükümet FETÖ'cülerin vatandaşlıktan çıkartılması için yeni bir çalışma başlattı.

Önümüzdeki günlerde son şekli verilip hayata geçirilecek düzenleme kapsamında yurtdışına kaçan FETÖ'cülere geri dönmeleri için bir süre verilecek. Örneğin, '… Mayıs 2017'ye kadar Türkiye'ye dönüş yapmayanlar' denecek. Bu süre içinde Türkiye'ye dönüş yapmayan FETÖ'cülerin hepsi vatandaşlıktan atılacak. Dönüş için kaç aylık bir süre verileceği çalışmalar sonrasında netleşecek.

Hükümetin, vatandaşlıktan çıkarmaya ilişkin düzenlemeyi kanun hükmünde kararname olarak gündeme getirmeyi planladığı öğrenildi. Düzenleme daha sonra Meclis'ten geçirilip yasalaştırılacak. Bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden sonra mevcut sistemde olduğu gibi Bakanlar Kurulu'nun kimlerin vatandaşlıktan çıkartıldığına ilişkin listeler Resmi Gazete'de yayınlanacak.

 

HABERE YORUM KAT