1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dokuz Eylül Üniversitesi Zulümde Israrlı
Dokuz Eylül Üniversitesi Zulümde Israrlı

Dokuz Eylül Üniversitesi Zulümde Israrlı

Dokuz Eylül öğrencisi başı açık 70 öğrenci, başörtülü arkadaşları için Başbakan ve YÖK'e mektup yazarak yardım talep etti.

06 Ocak 2012 Cuma 00:19A+A-

Arkadaşlarının uygulama derslerine başörtüsüyle girebilmesini isteyen Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin dilekçelerinin hedefine ulaşması üzerine yasaktan kısa süreliğine vazgeçildi. Ancak bu defa da başörtüsüyle derse giren öğrenciler hakkında tutanak tutulmaya başlandı.

Zaman'da yer alan habere göre üniversitedeki 70 başı açık öğrenci, başörtülü arkadaşları için harekete geçti.

Destek dilekçelerinde şöyle denildi:

"Başörtülü arkadaşlarımın stajlara alınmamasından ve hastalara tıbbi müdahalede bulunmalarına izin verilmemesinden rahatsızlık duyuyorum. Birçok üniversitede çözümlenmiş olan bu haksız davranışın arkadaşlarıma uygulanmasını doğru bulmuyorum. Üniversitemdeki bu sorunun çözümlenmesini istiyorum."

Başörtülü arkadaşlarına yapılan uygulamaya son verilmesini isteyen başka bir öğrencinin dilekçesi ise şöyle:

"Birçok üniversitede öğrenciler, dini inançları gereği kullandıkları başörtüsüyle derslere girebilirken üniversitemizde derslere girmeleri, hastalara dokunmaları gibi temel hakları, hiçbir yasal gerekçe bulunmamasına rağmen bazı öğretim üyeleri ve fakülte yönetimi tarafından baskı ve tutanak tutulacağına dair tehditlerle engellenmeye çalışılıyor. Bu da hem bu davranışlara maruz kalan arkadaşlarımızın hem de bizlerin motivasyon ve konsantrasyonumuzu bozuyor. Bu keyfi uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyor ve kaldırılmasını talep ediyorum."

 

HABERE YORUM KAT