1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için 77 ilde cuma eylemi yapıldı
Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için 77 ilde cuma eylemi yapıldı

Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için 77 ilde cuma eylemi yapıldı

Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik devam eden sistematik zulmü Cuma namazı sonrası 77 ilde protesto edildi.

09 Aralık 2022 Cuma 16:40A+A-

HAKSÖZ HABER

İHH’nın çağrısıyla Türkiye’deki 77 ilde Cuma namazı sonrası bir araya gelen Müslümanlar, Çin’in Doğu Türkistan’daki zulmünü lanetledi.

Aralarında Özgür-Der Ankara şubesinin de olduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu, İHH’nın çağrısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisinde Cuma namazı sonrası bir araya geldi.

Burada açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara karşı devam ettirdiği zulüm ve işkenceleri anlattı.

İslam dünyasının Çin zulmüne karşı ayağa kalkması gerektiğini söyleyen Yıldırım, Doğu Türkistan için ses çıkarmayan herkesin hem dünyada hem de ahirete hesap vereceğini vurguladı.

İslam ülkelerinin ve Müslümanların Doğu Türkistan meselesine duyarsız olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türk İslam ülküsünü savunanlar nerede? Bunlar niçin ayağa kalkmıyor? Türk İslam ülküsü içerisinde Doğu Türkistan halkı yok mu?” dedi.

İşgal altındaki Doğu Türkistanlıların her gün katledildiğini dile getiren Yıldırım, İslam devletleri ve halklarının ekonomik ve reel politik gerekçeler için Çin’e ses çıkarmadığını kaydetti.

Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayet Oğuzhan da Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı gayri insani uygulamaları anlattı.

Program, Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan duayla sona erdi.

dgt-2-001.jpg

dgt-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum