1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Diyarbakırlı 72 Kuruluştan Soma İçin Ortak Açıklama
Diyarbakırlı 72 Kuruluştan Soma İçin Ortak Açıklama

Diyarbakırlı 72 Kuruluştan Soma İçin Ortak Açıklama

Soma'da meydana gelen faciayla ilgili olarak Diyarbakır'da faaliyet gösteren 72 kuruluştan ortak açıklama geldi.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 19:08A+A-

Basın açıklamasında olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifa dilenirken, bu tip olayların tekrarlanmaması için yetkililere sorumluluk çağrısında bulunuldu.

Tüm çalışma alanlarında çalışanların can güvenliğine yönelik tedbirlerin daima ön planda tutulması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, başta hükümet olmak üzere ilgili yetkililere bu bağlamda çağrılar yapıldı.

Açıklamada ayrıca bu tip olaylar üzerinden kandan kaostan beslenen kötü niyetli kesimlerin istismar olasılığına da dikkat çekilerek temkinli olmak gerektiği kaydedildi.

Basın açıklamasının tam metni:

BASINA VE KAMUOYUNA

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan bu elem verici olay için Diyarbakır Müslüman halkı olarak ve  72 İslami sivil toplum kuruluşu adına taziyelerimizi ve duyduğumuz üzüntülerimizi  kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bu elem verici facia tüm Müslüman halkımızı yasa boğmuştur. Meydana gelen bu elem ve ızdırap karşısında hayatlarını yitiren tüm mazlum emekçilere Allah'tan Rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil diliyoruz. Bu olayda hayatını yitirenlere Allah tarafından ŞEHADET'le nasiplenmelerini diliyor, faciadan yaralı kurtulanlara en kısa sürede Yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Tüm ülkeyi yasa boğan ve Müslüman halkımıza elem ve ızdırap yaşatan olayın bir daha yaşanmaması adına 3.dünya ülkelerinde bile eşine az rastlanır boyutta meydana gelen bu facia başta yetkililer olmak üzere bu tür İşletmeleri işletenlerin ihmalinin de olduğu unutulmamalıdır.

Bu vahim olaydan ibret almak ve ders çıkarmak gereklidir. Başta Hükümet olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirme ve sorumlulukları olduğunu hatırlatıyoruz.

Tüm çalışma alanlarında insanlarımızın hayatının kutsiyeti ön planda tutacak şekilde güvenlik tedbirleri alınmalıdır. İnsan yaşamının maddi hiç bir ücretin karşılamayacağı bilinci ile hareket edilmelidir. İnsan hayatı için risk oluşturan ve toplu ölümlere yol açabilecek olan çalışma yerlerinde bu tür kuruluşlar tedbirler daha bir artırılmalıdır. Güvenlik ve koruyucu tedbirler azami düzeye çıkarılmalı, bununla ilgili yasal düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

Tüm ülke halkımızı yasa boğan bu elem verici facia karşısında art niyetli bazı kesimlerin ve zümrelerin bu olayın arkasında sığınarak kin ve nefret söylemleri itibar edilmemelidir. Halkımızın derdine çare olmayıp bilakis kışkırtma amaçlı, toplumun huzurunu bozmaya yönelik girişimlerini de kınıyoruz. Bunların sürekli olarak halkın Ölümü, kanı, gözyaşı ve mağduriyeti üzerinde nemalandıkları unutulmamalıdır.

Bizler Diyarbakır Müslüman halkı ve 72 Sivil Toplum Kuruluşları adına diyoruz ki; Manisa'nın Soma İlçesindeki maden ocağında meydana gelen ölümlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz.  Yüce Allah bir daha Müslüman halkımıza bu tür facialar, elem ve  ızdırap dolu olaylar yaşatmasın.Tüm halkımızı toplu afetlerden ve belalardan korusun.Bir kez daha olayda yaşamını yitirenlere Yüce Allah'tan Rahmet,yaralananlara acil şifalar,Kederli ailelerine ve tüm halkımıza baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

72 Sivil Toplum Kuruluşu

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT