1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Diyarbakır’daki muhalefetin yerel ittifakına Hüda-Par da dahil oldu
Diyarbakır’daki muhalefetin yerel ittifakına Hüda-Par da dahil oldu

Diyarbakır’daki muhalefetin yerel ittifakına Hüda-Par da dahil oldu

Diyarbakır’da, altı ay önce kentin sorunlarına çözüm aramak için bir araya gelen ve aylık olarak düzenli toplanan muhalefet partilerinin oluşturduğu gruba Hür Dava Partisi (Hüda-Par) de dahil oldu.

03 Aralık 2021 Cuma 16:52A+A-

Diyarbakır’da, altı ay önce kentin sorunlarına çözüm aramak için bir araya gelen ve aylık olarak düzenli toplanan muhalefet partilerinin oluşturduğu gruba Hür Dava Partisi (Hüda-Par) de dahil oldu. HDP’nin, yapılan toplantı ve yazışmaları oluşturulan WhatsApp grubundan takip ettiği, “muhalefetin yerel ittifakı” olarak değerlendirilen grupta yedi siyasi parti yer alıyor.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, altı ay önce Diyarbakır’daki ortak sorunlara ortak çözümler bulmak ve sorunları tek bir ağızdan dile getirip tüm partileri çözüme dahil etmek için bir grup oluşturduklarını belirterek, “CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve HDP yer alıyordu. HDP ayda bir, bir siyasi partinin ev sahipliğindeki toplantılara katılmasa bile eşbaşkanları, oluşturduğumuz gruptan yazışmaları ve yapacağımız etkinlikleri takip ediyordu. Bu gruba Hüda-Par’ı da ekleyerek siyasi parti sayısını yediye çıkardık” dedi.

Toplantılarda Diyarbakır özelinde kalıp, kentin yerel sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunarak, ortak açıklama için çözüm üretmeye çalıştıklarını dile getiren Ülsen, “Önümüzdeki hafta muhalefet partileri olarak siyasi şiddet dilini kınamak ve kış mevsiminde olmamız nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıları da göz önüne alarak elektrik, doğalgaz ve suya zam yapılmaması ve borçlarını ödemeyenlerin su ve elektrik ile doğalgazlarının kesilmemesi için bir çağrıda bulunacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum