1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dışkısını yemekle meşhur profesörden inciler
Dışkısını yemekle meşhur profesörden inciler

Dışkısını yemekle meşhur profesörden inciler

Ufuk açan söylemler ve sıra dışı deneyleri ile aydınlanmanın Türkiye'deki öncüsü Celal Şengör, dini kitaplar için masal tanımlamasında bulundu.

24 Mayıs 2022 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Prof. Dr. Celal Şengör, Haber Türk'te yayınlanan Teke Tek programında Fatih Altaylı'nın konuğu oldu. Hz. Musa’nın Harran’da yaşadığından bahsedilen programda Celal Şengör, bilginliğini konuşturdu(!) Uzmanlık sınırı olmayan akademisyenin, dini kitaplar için masal tanımlamasında bulunması tepki çekti.

Hazreti İbrahim'in tarihsel olarak var olmadığını, hatta Hazreti Musa ve İsa'nın bile hikayelerden ibaret olduğunu savunan Şengör, kutsal kitap olarak kabul edilen Tevrat, İncil ve Kur'an için “Onlar masal” dedi.

Engin tarih bilgisi ve bilimsel yaklaşımı ile aydınlatmaya(!) devam eden Şengör: “Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap denilen, aslında Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Museviliğe bakıyorsun Musa’dan bahsediyor ama adamı tarihte bilmiyor yok öyle birisi. Museviliğin kitabına bakıyorsun Mısır’dan çıkış diye bir şey var. Yok öyle bir şey.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum