1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Direniş, Siyonist Çeteyle Mücadele Ediyor
Direniş, Siyonist Çeteyle Mücadele Ediyor

Direniş, Siyonist Çeteyle Mücadele Ediyor

Gazze'deki tüm direniş grupları düşmana karşı kahramanca bir direniş gösteriyor.

19 Temmuz 2014 Cumartesi 14:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye karşı başlattığı kara harekatına Hamas ve diğer destek kuvvetleri izzetli bir direniş gösteriyorlar. Savaş sanayisi anlamında da gelişme gösteren Hamas'a bağlı Kassam Tugayları, füze ve el bombası gibi patlayıcılarla Siyonist çeteye korku salıyor. Filistin kaynaklarından alınan haberleri okurlarımız için derledik...

Gazze'nin Kuzeyinde Bir Siyonist Subay Öldürüldü

Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı Nasır Salahuddin Tugayları, kendisine bağlı mücahitlerin bugün sabah erken saatlerde kurdukları pusuya düşen işgal askerleriyle çıkan çatışmada ölü ve yaralı olduğunu duyurdu.

Gelişmelerle ilgili askeri bildiri yayınlayan Nasır Salahuddin Tugayları, kendisine bağlı mücahitlerin düşman askerlerine kurdukları pusuda çıkan çatışmada bir işgal subayının öldüğünü ve iki askerin de yaralandığını ifade etti.

On üç gün önce Gazze’ye karşı geniş çaplı saldırı başlatan ve iki gün önce de kara harekâtına başlayacağını duyuran işgal güçleri, Gazze sınırında mücahitlerin güçlü ve sert direnişiyle karşılaşması sonucu ilerleyemiyor. Kayıp vermekten korkan işgal askerleri Gazze’ye karadan, denizden ve havadan bomba yağdırıyor. Masum insanlara ölüm kusan işgal askerleri şimdiye kadar üç yüzden fazla kişiyi şehit etti, iki binden fazlasını da yaraladı.

Gazze Sınırında İşgal Tankı Havaya Uçuruldu

Kudüs Müfrezeleri yayınladığı askeri bildiride, kendisine bağlı mücahitlerin dün akşam Gazze’nin kuzeyindeki Beythanun beldesinde düşman güçlerine ait bir tanka karşı yaptıkları operasyonun başarıyla sonuçlandığını, operasyonda işgal askerlerinden ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

Açıklamanın devamında, operasyondan sonra mücahitlerin tankın üzerindeki otomatik silaha el koyduklarını, kendisine bağlı istihbarat biriminin yaptığı dinlemelerde işgal askerlerinin telsiz konuşmalarından operasyon sonucu ölü ve yaralıların olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Tel Aviv Vuruldu, Yaralılar Var

Kassam Tugayları yayınladığı askeri bildiride (18 Temmuz Cuma) dün gece Tel Aviv’in Rişon ve Holon bölgelerine M75 tipi füzeler attığını duyurdu.

Saldırıyı doğrulayan işgal rejimindeki kaynaklar, füzelerin oldukça stratejik noktalara düştüğünü belirtti.

Siyonist işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik saldırılarına misilleme olarak daha önce de Tel Aviv ve Hayfa’yı vuran Kassam Tugayları bundan sonra Filistin topraklarının hiçbir bölgesinin artık Siyonist işgalciler için güvenli olmadığı mesajını verdi.

Çeyrek Milyon El Bombası Yaptık

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde savaşın on ikinci gününde yaptığı açıklamada, Netanyahu ve Yaalon’a hezimeti tattıracaklarını, askerlerinin yenilmiş bir halde geri döneceklerini, Filistin halkına ve direnişine karşı komplo kuranların pişmanlıktan parmaklarını ısıracaklarını, bu tarihi ve stratejik zafere katkı sağlamayanların da sonunda pişman olacaklarını söyledi.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada şu hususları paylaştı: “İşgalciyle uzun soluklu bir savaşa hazırlandık. Düşman bu savaşın bazı aşamalarını görmüşse de bazılarını henüz görmedi. Amacımıza ulaşmak için bizim nefesimiz daha uzun ve ısrarımız daha fazladır. Daha önce kaybettiğimiz silah ve mühimmatımızı tedarik ettik. Binlerce mücahit fiili çatışmaya girmek için sırada bekliyor. Çünkü savaşta onlara henüz sıra gelmedi.”

Düşmanın kayıplarını gizlemesinin kendilerini fazla ilgilendirmediğine dikkat çeken Ebu Ubeyde, hedeflerini iyi bildiklerini, indirdikleri darbelerin düşmanı fazlasıyla acıttığını, düşmanın Filistin halkını hakkını teslim edip saldırılarına son verinceye kadar darbe indirmeye devam edeceklerini hatırlattı.

Siyonistlerin Tünel Korkusu

Maariv gazetesi konuyla ilgili haberinde şunları yazdı: “Askerlerin Gazze’ye girme girişimi çok sakıncalı, tehlikeli ve karmaşıktır. Bölgedeki tüneller nedeniyle askerleri büyük tehlikeler bekliyor. Askerleri bekleyen en büyük tehlike Hamas’ın bütçesinin çeyreğini harcadığı ve sıkı koruma altına aldığı Gazze’nin altındaki tüneller âlemidir.”

Gazete verdiği haberde ayrıca tünellerin patlayıcılarla dolu olduğuna dikkat çekerek, İsrail’in komutan ve siyasi liderlerini korkutan en büyük hususun ise direnişin tüneller aracılığıyla askerleri esir alması veya tünelleri kullanarak askerlerin arkasına geçip onları arkadan vurması ya da askeri hedeflere saldırma ihtimali olduğunu ifade etti.

Diğer taraftan işgal askerlerinin kara harekâtını değerlendiren İsrail’in istihbarat birimlerine yakınlığıyla tanına Walla sitesi, Hamas’ın askerleri öldürmek veya esir almak için işgal güçlerini Gazze’ye çekmeyi başardığını yazdı.

HABERE YORUM KAT