1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dinleme İddialarına Tepkiler
Dinleme İddialarına Tepkiler

Dinleme İddialarına Tepkiler

Yeni Şafak ve Star gazetelerinin "paralel yapı 7 bin kişiyi dinledi" haberine hem iktidar hem muhalefet partilerinden değerlendirmeler geldi.

24 Şubat 2014 Pazartesi 12:56A+A-

Enerji Bakanı, “2 yıldan beri resmi, 5 yıldan beri de gayriresmi dinlendiğimi tahmin eden ve öngören birisiyim” dedi. Yıldız, telefon dinlemelerinin yanlızca AK Parti’nin problemi olmaktan çıktığını söyledi.

Yıldız, "Eğer Selam Örgütü doğruysa onlar devlet, biz paralelmişiz" değerlendirmesini yaptı.

Meclis Başkanvekili ve AK Parti milletvekili Sadık Yakut, dinlemelerin hukuk dışı olması halinde dinlenenlerin ceza ve tazminat davası açıp, kazanabileceğini söyledi. Yakut şöyle konuştu:

“Türkiye’nin bu noktaya gelmesi yani hukuk dışı yapılanmalarla gerek adliyelerde gerekse emniyetteki haksız ve hukuksuz dinlenmesi doğrusu geldiğimiz noktada Türkiye’ye yakışmıyor.”

AK Parti milletvekili Recep Akdağ da, yasa dışı dinleme yapanların hukuku ağır biçimde çiğnediğini söyledi. Akdağ, “ Bu haberler üzerine hukukun harekete geçip meseleyi incelemesi gerekiyor”  dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise iddia ile ilgili olarak “Şu anda bir değerlendirme yapmam gerekmez, esasen değerlendirilecek bir şey de yok. Yani herşey ortada” dedi.

Muhalefetin değerlendirmeleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İkitelli Organize Sanayi Sitesi Eskop'u ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bahçeli MHP Genel Merkezi’nin dinlendiğini, bunu hoşgörüyle karşıladıklarını söyledi.

"MHP Genel Merkezi'nin dinlenildiğini biliyoruz. Bunu, medya aracılığıyla düşüncelerimizi aktaramadığımız kesimlere, bu dinleme vasıtasıyla aktarıldığını kabul ettiğimiz için, hoşgörüyle karşılıyoruz."

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de "parelel yapı"nın 7 bin kişiyi dinlediği iddiasını değerlendirdi. Devlet eliyle çok daha kapsamlı dinleme yapıldığını savunan Erdemir, "Bu dinleme buzdağının yalnızca ucudur. Birinci derece sorumlusu Başbakan ve hükümettir" dedi.

Yeni Şafak ve Star gazetesindeki iddialar

Her iki gazetenin manşetten verdiği habere göre "devlet içindeki paralel yapı", "Selam Terör Örgütü" adında bir örgütün üyesi oldukları gerekçesiyle 2011 yılından itiberen 7 bin kişiyi dinledi.

AA

HABERE YORUM KAT