1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C Propagandasına 22 Yıla Kadar Hapis İstemi
DHKP-C Propagandasına 22 Yıla Kadar Hapis İstemi

DHKP-C Propagandasına 22 Yıla Kadar Hapis İstemi

DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı hakkında 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

19 Ekim 2015 Pazartesi 13:16A+A-

DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla tutuklanan 3 zanlı hakkında 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, D.B, M.K. ve Ç.Ş'nin 15 Ağustos'ta Altındağ'daki parkta, İstanbul Bağcılar'da 24 Temmuz'da düzenlenen operasyonda polisle girdiği çatışmada öldürülen Günay Özarslan'ın adının yazılı bulunduğu pankartı astıkları, suçluyu övdükleri, DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları ve örgütün açık alan yapılanması Halk Cephe'sine üye oldukları öne sürüldü.

DHKP-C'nin fikir ve görüşleri doğrultusunda yayın yapan internet sitesindeki paylaşımlarda şüphelilerin isimlerine yer verildiği belirtilen iddianamede, Ç.Ş, D.B. ve M.K'nın Ankara Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alındıktan sonra aynı internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında "Baskı varsa direniş var" başlıklı yazıyla örgüt tarafından sahiplenildikleri ileri sürüldü.

Şüpheliler hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ile suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.

AA

HABERE YORUM KAT