1. HABERLER

  2. HABER

  3. DHKP-C Operasyonunda 12 Tutuklama
DHKP-C Operasyonunda 12 Tutuklama

DHKP-C Operasyonunda 12 Tutuklama

DHKP-C'ye yönelik operasyonda nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 12'si tutuklandı.

21 Ocak 2013 Pazartesi 11:19A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle İstanbul 2 No'lu Hakimliğe sevk edilen 29 kişiden Kamile Kayır, Leyla Aracı, Doğan Karataştan, Yeliz Kılıç, Veysel Şahin, Mahir Bektaş, Alişan Gül, Güven Usta, Elif Sultan Kalsen, Dursun Göktaş, Şafak Yayla ve Fatih Özgür tutuklandı, yurt dışına çıkma yasağı getirilen 7 kişi ise 10 bin TL kefaletle serbest bırakıldı.

10 avukatın sorgusu devam ediyor.

Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da bulunduğu 10 avukatın mahkemedeki sorgusu devam ediyor.

Serbest bırakılan şüphelilerden Necla Can, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yaşadıklarının bir komplo olduğunu savundu. Demokratik kurumlara saldırıldığını savunan Can, "Bu komployu boşa çıkartacağız. Avukatlarımızı ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızı da serbest kalması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı. Can, gözaltında işkence gördüklerini iddia etti. 

Öte yandan gözaltına alınanların yakınları adliye önünde beklemeye devam ediyor.

26 Sanık Daha Adliyeye Sevk Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı doğrultusunda üç gün önce DHKP-C'ye yönelik İstanbul başta olmak üzere 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 26'sının daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait otobüse bindirilen 7'si kadın 26 kişi, geniş güvenlik önlemi altında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Gözaltına alınanlardan 41'i dün adliyeye sevk edilmiş, 2 avukat ile Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılmıştı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 29 kişiden 7'si kefaletle serbest bırakılırken, 12'si de tutuklanmıştı.   Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın bulunduğu 10 avukatın da mahkemedeki işlemleri devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT