1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. "Dezenformasyon"a ilişkin kanun teklifi komisyonda kabul edildi
"Dezenformasyon"a ilişkin kanun teklifi komisyonda kabul edildi

"Dezenformasyon"a ilişkin kanun teklifi komisyonda kabul edildi

"Dezenformasyon yasa teklifi" olarak bilinen ve "Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun" teklifi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi.

16 Haziran 2022 Perşembe 17:41A+A-

Türk Ceza Kanunu'na "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunu ekleyen ve bu suça hapis cezası öngören 40 maddelik "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi", TBMM Adalet Komisyonu'nda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Kamuoyunda "dezenformasyon yasası" olarak da adlandırılan kanun teklifi ilk olarak geçen yıl yaşanan orman ve sel felaketlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle gündeme gelmişti. Erdoğan, orman yangınları ile sel baskınları süreciyle ilgili yaptığı bir konuşmada "Biz sadece yangınlarla savaşmıyoruz. Muhalefet yalan terörü estiriyor" diyerek AK Parti grubuna bu konuda bir yasa hazırlanması talimatını vermişti. Bu sürecin ardından AK Parti ve MHP milletvekilleri birlikte hazırladıkları 40 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklif, Adalet Komisyonu'nda da iki gün süren görüşmelerin ardından kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT