HAKSÖZ HABER
Daha önce Ağustos 2021 yılında Hatay'da verdiği konser ve sonrasında giriştiği provokasyonlarla tepki toplayan Suriyeli şebbiha şarkıcı Ali Deek'in bu yıl düzenlenecek Samandağ Fest kapsamında tekrar bölgede boy göstermesi CHP'li Hatay belediyesinin arsızlığını bir kez daha ortaya koydu. Anlaşılan CHP'li Hatay belediyesi ne Devrik Esed diktasına olan muhipliğinden ne de onun işbirlikçi papağanı Ali Deek'e olan hayranlığından vazgeçmiyor, vazgeçmeyecek.
Yetkililerin ne yapıp edip Samandağ Fest kapsamında sahne almaya hazırlanan bu Suriye halkının düşmanı, devrik Esed diktasının papağanı, Mihraç Ural çetesinin müttefiki herifi engellemesi lazım. Hatta Esed despotunun suçlarına övgüden, devrik rejimin katliamlarının propagandasını yapmaktan ve Türkiye'de de terör listesinde yer alan Mihraç Ural ve çetesi ile ilişkisinden ötürü yakalanıp tutuklanması gerekiyor.
Daha önce de gelmişti
Ali Deek, daha önce 2021 yılında da CHP'lilerin işgüzarlığıyla Hatay'a gelip konser vermiş ve burada imza attığı provokasyonlardan ötürü tepkiyle karşılanmıştı.
Ali Deek’in, sahne aldığı mekânda katil Esed'in propagandasını yapmış ve “Beşşar sana selam olsun”, “En büyük kahraman” gibi ifadeler kullanmıştı. Tepkiler sonrasında Reyhanlı ve Türkmendağı katliamlarının bir numaralı ismi Mihraç Ural, Ali Deek’e sahip çıkmıştı. Eski Acilciler örgütü elebaşısı olan ve son 10 yıldır Suriye’de kurduğu “Liva İskenderun-Mukaveme Suriye” terör yapılanması ile başta Kusay, Halep ve Türkmendağı olmak üzere birçok bölgede katliama imza atan Mihrac Ural, şebbiha şarkıcı için “O benim kardeşim, dostum ve komşum, oğlumun düğününde o vardı” demişti.
Ali Deek, Türkiye’den giderken de provokasyona devam ederek Hatay yerine Mihraç Ural ve çetesinin kullandığı “Liva İskenderun” ifadesini kullanmıştı.

