1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Dersim'in Acıları Bir Daha Yaşanmayacak"
"Dersim'in Acıları Bir Daha Yaşanmayacak"

"Dersim'in Acıları Bir Daha Yaşanmayacak"

Başbakan Davutoğlu, "Bir daha bu ülkede hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle darbe, vesayet, baskı ve zulüm olmayacak. Dersim'in acıları bir daha yaşanmayacak" dedi.

29 Mayıs 2015 Cuma 10:47A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Tunceli ve Malatya mitinglerinde vatandaşlara hitap etti:

Davutoğlu, partisince Tunceli Atatürk Spor Salonu önündeki alanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti davasının en iyi anlatılacağı yerlerden birinin Dersim olduğuna dikkati çekerek, "Eski Türkiye dediğimizde ne kastedildiğini, yeni Türkiye'yi, özgürlükler Türkiye'sini en iyi anlatacağımız vilayetlerden biri Tunceli'dir" ifadelerini kullandı.

"Devlet, milletin emrindedir, hizmetindedir"

Bu toprağın çocuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir türlü tek parti ve CHP dönemindeki yasaklarla yüzleşemediğini söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Buraya gelen CHP müfettişleri demişler ki 'Dersim bir çıbandır Cumhuriyet için'. Başka birisi Naci Tuğrul demişti ki 'Dersim adam olmalıdır, adam olmazsa devlet onu adam eder'.  İşte biz, AK Parti hareketi, devletin milleti adam edeceğine dair inancı yerle bir ettik. Devlet, milletin emrindedir, hizmetindedir."

"Dersim'in acıları bir daha yaşanmayacak"

Başbakan Davutoğlu, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın kalıntılarının AK Parti iktidarını 2002'de başlattığı büyük hamlelerle yerle bir edildiğine işaret ederek, "Bir daha bu ülkede hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle darbe, vesayet, baskı ve zulüm olmayacak. Dersim'in acıları bir daha yaşanmayacak. Kimseye nasıl inanacağı, nasıl düşüneceği empoze edilmeyecek. 'Bize kıymayın' diyen seyitlerin acılarına hem ortak olunacak  hem de o dönemde yapılan acılara. Zulümlerle hiç çekinmeden yüzleştik, yüzleşiyoruz" diye konuştu.

"'Türk-Kürt, Sünni-Alevi ayrımı olmamıştır, olmayacaktır' demeye kararlıyız"

Özgürlüklerin devamı, herkesin inandığı gibi yaşayacağı, herkesin anadilinde istediği gibi konuşacağı Türkiye'yi gerçekleştirdiklerini belirten Davutoğlu, "7 Haziran'da bunu hiçbir zaman değişmeyecek güçlü bir tahkimatla tahkim edeceğiz. Nasıl geçmişte Kürt meselesinde istismarların önüne geçmişsek ve atılması gereken adımları çekinmeden atmışsak, şimdi de Alevi vatandaşlarımızın üzerinde yürütülen her türlü istismara karşı 'bu memlekette Türk-Kürt, Sünni-Alevi ayrımı olmamıştır, olmayacaktır' demeye kararlıyız" diye konuştu.

"HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın..."

Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, şöyle devam etti: 

"Önemli olan barışı, çözüm sürecini inşa etmemiz. Kim ne yaparsa yapsın, çözüm sürecini kararlı bir şekilde devam ettireceğiz ve annelerimizin gözlerinden bir damla yaş düşmesine izin vermeyeceğiz. HDP ne kadar provokasyon yaparsa yapsın, dış ve iç çevreler kardeş kavgasını ne kadar provoke ederse etsin, dışarıdan veya içeriden mezhep farklılıklarını kimler kaşırsa kaşısın, Türkiye, bütün vatandaşlarına aynı insan onuru anlayışıyla yaklaşan, birleştiren, bütünleştiren, geleceğe beraberce yürüyen ortak kader inancını, bilincini temel ittihaz edecek ve çözüm sürecini mutlaka başarıya ulaştıracağız."

"28 Şubat zulmünü kim durdurdu?" 

Davutoğlu, partisinin Malatya Yeni Belediye Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada ise, "AK Parti’nin 12 yıl içinde katettiği mesafelerden sonra, bunlar da heveslendiler, mega projeler yapmaya, kalkıyorlar. Kılıçdaroğlu aklı ermiyor, mega proje yapmaya kalkıyor. Halbuki biz bu büyük milleti, güçlü devleti küresel aktör yapıyoruz, dünyanın öncü ülkesi yapıyoruz" dedi.

"28 Şubat’ın karalık günlerini tarihe gömmek için gece gündüz çalıştık" ifadelernini kullanan, Davutoğlu,  konuşmasında şunları kaydetti:

"28 Şubat zulmünü kim durdurdu? Başörtüsüne zulmü kim durdurdu? İkna odalarına kızlarımızı göndermişlerdi. Oralarda baskılar yaptılar. Ama şimdi bakın ikna odalarında, kızlarımıza psikolojik işkence yapanlar şimdi Meclis dışında ama başı açık, başörtülü bütün kadınlarımız onurla Meclise yürüyorlar."

"Gelecekte öyle bir Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya hayrette ve gıptayla bakacak" diyen Davutoğlu, "Türk, Kürt, Arap, bütün Ortadoğu, Müslümanlar, Selahaddin Eyyubi'nin izindedir. Onun için Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havalimanı adını verdik. Selam olsun Selahaddin Eyyubiye, onun Kudüs'üne selam olsun" şeklinde konuştu. (AA)

HABERE YORUM KAT