1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dershanelere İdarî Düzenleme
Dershanelere İdarî Düzenleme

Dershanelere İdarî Düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Avcı, dershanalerin kapatılmasıyla ilgili yasanın Anayasa Mahkemesi'nden dönmesinin ardından oluşan sorunun idarî bir düzenlemeyle giderileceğini açıkladı.

04 Ağustos 2015 Salı 11:23A+A-

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerle ilgili iptal kararının ardından sektör temsilcileriyle beklenen görüşmeyi yaptı. Avcı, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek: "Ortaya çıkan boşluğun bir idarî düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız." dedi.

Rotasyon Uygulanmayacak

Avcı öğretmenlere rotasyon uygulaması konusunda da açıklama yaptı. Eğitm Bakanı: "Dün akşam konuyu Sayın Başbakan’ımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi." ifadelerini kullandı.

Dershane dönüşüm sürecinde 3 bin 107 olan dershane sayısı hızla azalmıştı. 2 bin 260 dershane dönüşüm programına alınmıştı. 967 dershane ise özel okula dönüşümünü tamamlamıştı. Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise muhtemel alternatifleri olduğunu açıklamıştı. Avcı, dershane tanımı yasadan çıktığı için ancak kurumların kurs, etüt eğitim merkezine dönüşebileceğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT