1. HABERLER

  2. HABER

  3. Demirtaş, Erdoğan'a Çok Sert Cevap Verdi
Demirtaş, Erdoğana Çok Sert Cevap Verdi

Demirtaş, Erdoğan'a Çok Sert Cevap Verdi

BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Başbakan’a çok sert yanıt verdi: Bu halk için İsrail’sin. Öldürmeyi de çarpıtmayı da iyi biliyorsun!

04 Ocak 2012 Çarşamba 07:27A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisine yönelik sözlerini, “Utanç verici bir konuşma’’ diye nitelendiren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Sen öldürmeyi de çarpıtmayı da yalan söylemeyi de iyi biliyorsun” dedi.

Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Şırnak’taki katliamın üstünün örtülmeye çalışıldığını savunarak, şunları söyledi: “AKP ve devletin tavrı katliam kadar acı olmuştur. Bugün Başbakan’ın açıklamaları katliam kadar acı olmuştur. Bilmeyen de katliamın sorumlusu BDP’dir, Başbakan da BDP’den hesap soruyor sanacak. Göstermelik şahlanmayla bize hesap soruyor. Biz senin meşruiyetini tanımıyoruz. Kanlı ellerinin hesabını vereceksin. Çıkıp bu çocukları katlettiğin için özür dileyeceksin. Sen bu katliamın baş sorumlususun. Önce bunun hesabını vereceksin. Öyle BDP’ye bağırarak bu işi kapatamazsın. Sen öldürmeyi de, çarpıtmayı da, yalan söylemeyi de iyi biliyorsun. BDP istismar ediyormuş. Sanki savaş uçaklarını kaldıran BDP’dir. Burada bir acı var, öbür tarafta eğlence var. Kimse bu acıyı görmüyor. ‘Bu ülkeyi böyle böldünüz’ diyorum. Kendisi çıkıp ‘bunlar ülkeyi böldü’ diyor. Lafı anlamıyor. Bu ülke duyguda bölündü. Duygu düzeyinde şu anda iki ülke var. Kimse kimseyi kandırmasın. Kayseri’nin bir köyünde 35 Kayserili savaş uçaklarınca öldürülseydi tepkiniz bu mu olurdu? İlk saatlerden itibaren sahip çıksaydınız sizin arkanızdan gelirdik.

Uludere’deki armağan edeceğiniz şey tazminat değil onurlu bir barıştır. İkiyüzlü ve riyakârsınız. Sen bu halk için İsrail’sin. Bu katliam iş kazası olarak geçiştirilemez.

Başbakan komutanlara teşekkür ediyor, AK Parti Grubu ayakta alkışlıyor. İnsan olmaktan utandım Başbakan’ın konuşmasını dinlediğimde. Bir insan bu kadar çıldıramaz.”

Meclis’te oturma eylemi

BDP milletvekillerinin Başbakan’ın Meclis’teki makam odasının önünde basın açıklaması yapmak istemesi ancak polisin izin vermemesi üzerine, BDP’lilerle birlikte gelen barış anneleri, dün Başbakan’ın makam odasının önünde oturma eylemi yaptı. Grup, BDP grup toplantısında da polisin müdahalesiyle karşılaştı. İkinci eylem ise BDP’li vekillerden geldi. Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam’ın, birleşimi kapatmasının ardından BDP’li milletvekilleri yerlerinden kalkmadı. Aralarında Leyla Zana, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un da olduğu 19 milletvekili, BDP ve komisyon sıralarına oturmayı sürdürdü. Daha sonra Altan Tan da eyleme katıldı.
 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum