1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu'ndan Suriye Açıklaması
Davutoğlundan Suriye Açıklaması

Davutoğlu'ndan Suriye Açıklaması

Davutoğlu, Suriye'de yaşananlar hakkında "Rusya ve Çin veto etti, biz elimizden geleni yaptık ne yapalım, demeyeceğiz" dedi.

10 Şubat 2012 Cuma 09:40A+A-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, George Washington Üniversitesinde öğrencilere hitap etti.

Davutoğlu, Suriye'deki krizin çözümü için bir uluslararası platform oluşturmak istediklerini ve şu anda çeşitli ülkelerle bunun istişarelerini yürüttüklerini belirterek, ''Suriye'de olanlara sessiz kalıp, 'Rusya ve Çin veto etti, biz elimizden geleni yaptık ne yapalım, bekleyip göreceğiz' mi diyeceğiz? Hayır, asla. Biz Türkiye olarak, herkes sessiz dursa, herkes seyirci kalsa bile, bölgemizdeki bir katliama biz seyirci kalmayacağız. Şu anda da bunu yapıyoruz. Yeni bir uluslararası farkındalık yaratmaya çalışıyoruz'' dedi.

''Türkiye'nin Suriye konusunda yeni bir inisiyatif başlatma planlarına'' dair bir soru üzerine Davutoğlu, Suriye'deki kriz patlak vermeden önce Türkiye olarak üç aşamalı strateji izlediklerini belirterek, ilk strateji olan ikili diyalog kapsamında, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Suriye yönetimini reformları hayata geçirmeye teşvik ettiklerini anlattı.

'PKK, Soğuk Savaş'ın arkaik bir yapısı'

''Hiçbir ülkenin sivillere karşı terörist saldırıları hoş göremeyeceğine'' dikkati çeken Davutoğlu, ''Tüm fikirlere hoşgörü gösterebiliriz, demokratik bir toplumuz ama hiç kimse, Amerikalılar, Avrupalılar, hiçbir demokratik ülke, terör saldırılarına müsamaha göstermez. Bölgedeki diktatoryal rejimler gibi terör örgütü PKK da Soğuk Savaş'ın arkaik bir yapısı'' dedi. TRTHABER

 

HABERE YORUM KAT